Kirja-arvostelu: Cecelia Ahern / Mitä huominen tuo tullessaan

Cecelia Ahernin teokset on miusta olleet erittäin mielenkiintoisia. Usein niissä on jokin opetus sekä ripaus satumaisuutta, vaikka muuten ne tuntuvat välillä melko peruskirjoilta. Jokin niissä kuitenkin kiehtoo.  

Mitä huominen tuo tullessaan -teos ei ala kovin mielenkiintoisesti, mutta pidin siitä lopulta kovasti. Teoksen kertojana on teinityttö Tamara, joka on aina saanut kaiken minkä on halunnut. Hän on asunut rikkaiden vanhempiensa kanssa isossa talossa, saanut syntymäpäivälahjaksi merkkilaukkuja ja lennellyt kavereidensa kanssa ympäri maapalloa. Kunnes eräänä päivänä hän löytää isänsä menehtyneenä. 

Isän kuolema paljastaa jättivelat ja Tamara menettää äitinsä kanssa kaiken heidän omaisuutensa. He muuttavat Äidin veljen luo syrjäiseen pikkukaupunkiin. Tamara opettelee uuteen elämään ja tutustuu mielenkiintoisiin ihmisiin. 

Mielenkiintoisen teoksesta tekevät kuitenkin salaisuudet. Tamara kuulee ohi mennen outoja juttuja. Läheisessä linnassa asuva nunna sanoo Tamaran olevan vuoden vanhempi kuin on ja Sedän vaimo vie jatkuvasti ison kasan ruokaa vastapäiseen taloon salassa Tamaralta. Tamaran äiti muuttuu oudoksi ja vain nukkuu ja Tamara aavistaa, ettei kaikki ole kohdallaan. 

Oudommaksi tilanne muuttuu, kun Tamara löytää kirjastoautosta tyhjän päiväkirjan. Päiväkirja alkaa kuitenkin kirjoittaa itse itseään ja kertoo Tamaralle, mitä huominen tuo tullessaan. Tamara yrittää kiihkeästi muuttaa huomista, muttei asiat ole niin yksinkertaisia. 

Lopulta paljastuukin aikamoinen vyyhti, jonka alku löytyy vuosikymmenten takaa. Tätä loppua en olisi arvannut. 

Teos:

Cecelia Ahern: Mitä huominen tuo tullessaan (The Book of Tomorrow). Gummerus, 2010. Suomentanut: Terhi Leskinen. 


Lue myös:


Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: