Kirja-arvostelu: Cathy Kelly / Se vuosi muutti kaiken

 

 Ihanaa kesälomalukemista? No tässä ois! Cathy Kellyltä löytyy mielestäni muutamia erittäin hyviä hyvän mielen teoksia ja tämä on ehdottomasti juuri sellainen. Melko kevyttä luettavaa, mutta sopii kaveriksi vaikka riippumatolle. Toinen teos, jota Kellyltä suosittelen on Kaikki alkoi Pariisista

Se vuosi muutti kaiken -teos kertoo kolmesta naisesta, jotka eivät tunne toisiaan, mutta heitä yhdistää sama syntymäpäivä. Callie täyttää 50 vuotta ja saakin elämänsä yllätyksen syntymäpäivälahjaksi - nimittäin poliisit valtaavat talon todetakseen, että Callien aviomies on paennut. Tämä ilta muuttaakin Callien elämän todenteolla, eikä mikään ole enää entisellään. 

Sam puolestaan täyttää 40 ja löytää itsensä synnyttämästä kauan odotettua lastaan. Vuosien epäonnistuneiden yritysten jälkeen hän tulee vihdoin äidiksi, mutta kipuilee oman äitiyden sekä oman äitinsä kanssa. 

Ginger viettää 30-vuotisjuhlaansa parhaan ystävänsä häissä, mutta saakin epämiellyttävän yllätyksen vessakopissa. Hän nimittäin kuulee, miten hänen "paras ystävänsä" haukkuu hänet täysin ja kertoo pyytäneensä Gingeriä kaasokseensakin vain äitinsä pakottamana. 

Syntymäpäivistä alkaa jokaiselle naiselle muutoksen vuosi, jonka päätteeksi he kohtaavat myös toisensa. Teos on mielestäni hyvän elämänmakuinen ja miellyttävä lukea, sellainen hyvän mielen teos, jossa ei kannata ajatella tai analysoida liikoja. Sopii hyvin siis vaikka kesälukemiseksi. 

Teos:

Cathy Kelly: Se vuosi muutti kaiken (The Year that Changed Everything). Gummerus, 2019. Suomentanu: Satu Leveelahti.


Lue myös:

Kommentit

Suositut