Kirja-arvostelu: Viveca Sten / Sotilaiden salaisuudet

Aloitin lukemaan kehutun Viveca Stenin Sandhamnin murhat -sarjaa aikaisemmin keväällä alusta ja nyt olen päässyt sarjan neljänteen osaan. Tämä teos on ehdottomasti paras tähän astisista. Aikaisemmat osat ovat olleet ihan hyviä, mutta kuitenkin pienoisia pettymyksiä, sillä odotin enemmän. Nyt vihdoin tuntuu, että Sten on päässyt mainioiden dekkareiden tasolle. Aikaisempien osien arvostelut voit lukea täältä: Syvissä vesissä, Sisäpiirissä & Pinnan alla.

Sotilaiden salaisuudet - teos lähtee liikkeelle nuoren opiskelijan löytyessä kotoaan kuolleena. Tapaus voisi olla myös itsemurha, mutta jokin herättää poliisi Thomasin epäilykset. Pian alkaa ilmestyä muitakin outoja tapauksia, jotka tuntuvat liittyvän jollain tavalla toisiinsa. Johtolangat vievät Thomasin tutkimaan Sandhamnin lähellä Körson saarella aikoinaan toimineen rannikkojääkäreiden toimintaa. 

Tämä teos etenee hyvin ja on mielestäni erittäin mielenkiintoinen. Rannikkojääkäreiden toimintaan 1970-luvulla päästään tutustumaan erään henkilön päiväkirjojen kautta, jotka antavat kivasti vihjeitä tapahtumista. Osa mysteeristä on melko ennalta-arvottavaa, mutta teos piti loppuun asti jännityksessä kahden mahdollisen syyllisen välillä. 

Tässä teoksessa mielestäni Thomas tutkii tapausta aika lailla ilman Noraa, hänen panoksensa jää melko pieneksi. Toki kirjassa seurataan jälleen Noran omaa, henkilökohtaista elämää, mille en vieläkään niin lämpene. Mielestäni se on teoksissa sellaista ylimääräistä, jotka voisi vain hypätä yli. 

Muuten erittäin hyvä teos!

Teos:

Viveca Sten: Sotilaiden salaisuudet (I natt är du död). WSOY, 2011. Suomentaja: Sirkka-Liisa Sjöblom.Kommentit

 1. Minäkin aloitin joskus tätä sarjaa alusta, mutta koin myös pettymyksen. Aioin jo luopua koko sarjasta, mutta ehkä pitäisi siis vain hypätä suoraan tätä viidenteen osaan. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tämä sarja tuntuu paranevan kirja kirjalta, joten esimerkiksi juuri tästä teoksesta voisi olla hyvä aloittaa :) Paljonhan Sten kuvailee myös hahmojen henkilökohtaista elämää joka etenee sarjan mukana, mutta eiköhän siihenkin pääse hyppäämään mukaan - itse tapauksiin sillä ei kuitenkaan ole vaikutusta :)

   Poista
  2. Ja tämä olikin muuten neljäs osa, pahoittelut kirjoitusvirheestä!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut