Kirja-arvostelu: Sofie Sarenbrant / Kuoleman kintereillä

Kuoleman kintereillä on Sofie Sarenbrantin suositun Emma Sköld-sarjan toinen osa, joka on ilmestynyt vastikään Suomeksi. En tiedä miksi tämä on alunperin jätetty suomentamatta, kerro ihmeessä jos tiedät vastauksen! Kirjasarjan ensimmäisen osan, Lepää rauhassa, arvostelun pääset lukemaan tästä.

Sarja on kyllä noussut yhdeksi lempidekkarisarjakseni! Tämän toisen osan luin yhdeltä istumalta, sen verran se koukutti. Teos alkaa siitä, kun Tukholman maraton starttaa erittäin huonosta säästä huolimatta. Kuitenkin heti lähtöviivoilla eräs mies kaatuu ja menehtyy saamiinsa vammoihin - häntä on isketty terävällä esineellä selkään. 

Pian pusikosta löytyy seuraava uhri, hänkin juoksija - tappaako joku sarjamurhaaja juoksijoita? 

Mukana juoksemassa on myös Emman sisko Josefin, jota Emma on tullut kannustamaan, kun joutuukin nopeasti töihin. 

Juoksutapahtuman rinnalla kerrotaan takautumia vuoden takaisista tapahtumista, josta koko vyyhti on saanut alkunsa. Tällöin eräs juoksuseuran nuori tyttö löytyi kuolleena harjoitusten päätteeksi. Kuolema julistettiin onnettomuudeksi, mutta tytön isä ei uskonut siihen ja on tehnyt vuoden ajan omia tutkimuksiaan juoksuseurasta. 

Paljastuu, että myös nyt kuolleet juoksijat ovat samasta juoksuseurasta - ensimmäinen uhri sen valmentaja ja seuraava juoksija. Kantaako kuolleen tytön isä kaunaa ja kostaa seuralle? 

Kahden uhrin jälkeen Emmalla on kiire tutkia tapahtumia, ennenkuin mahdollisia lisäuhreja tulee. Varsinkin kun myös hänen siskonsa Josefin on ollut kytköksissä seuraan ja vuosi sitten kuolleeseen tyttöön, joten Emma pelkää myös hänen siskonsa olevan murhaajan listalla. Kuka oikein on tappaja tuhansien juoksijoiden joukossa?

Tämä oli kyllä kokonaisuudessaan hyvin rakennettu ja jännittävä teos! Syyllistä oli kyllä äärimmäisen vaikea arvata, se ja motiivi tuli ilmi vasta viime metreillä. Pidin erityisesti aivan lopusta - siitä harhakuvasta, joku ihmisellä on ja oli ja siitä, etteivät asiat kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan vaikka kuinka täydelliseksi sen hioisi. 

Pidän erittäin paljon tämäntyylisistä dekkareista, suosittelen!

Teos:

Sofie Sarenbrant: Kuoleman kintereillä (Andra andningen, 2013). Emma Sköld -sarjan 2. osa. WSOY, 2021. Suomentanut: Leena Virtanen.


Lue myös:
Kommentit

Suositut

Suositut tekstit