Kirja-arvostelu: Louise Penny / Petollinen valo

*kirja saatu kustantajalta

Aivan ihana Louise Pennyn Three Pines -dekkarisarja jatkuu uutuudella! Olen jäänyt tähän sarjaan täysin koukkuun ja siitä on tullut yksi lempidekkarisarjoistani. Jos et ole vielä sarjan aikaisempia osia lukenut, suosittelen aloittamaan sarjan ensimmäisestä osasta: Kuolema kiitospäivänä. Henkilöhahmot tulevat nimittäin tutuksi sarjan edetessä ja myös tässä osassa käsitellään paljon aikaisempia tapahtumia. 

Olen kyllä täysin ihastunut Three Pinesiin sekä sarjan hahmoihin. Petollinen valo -teos alkaa siitä, kun Clara on saanut vihdoin oman taidenäyttelyn. Näyttely sujuu mainiosti, kunnes aamulla hänen puutarhastaan löytyy naisen ruumis. Alkuun kukaan ei tunnista ruumista, mutta lopulta nainen paljastuu, Lillianiksi, Claran tutuksi menneisyydestä. Mitä nainen oikein teki kylässä ja kuka halusi tappaa hänet, vieläpä Claran puutarhassa? 

Tapausta selvittää jälleen sympaattinen Armand Gamache tiimeineen. Lillian paljastuu taidekriitikoksi, joka ei sanojaan ole säästellyt, ja näin suututtanut yhden jos toisenkin henkilön elämässään. Mutta onko joku suuttunut niin pahasti, että on valmis murhaamaan? Tapaukseen liittyy vahvasti myös AA-kerho, jonka jäsen Lillian sekä joku muukin tuttu oli. 

Aikamoinen vyyhti, mutta kenen salaisuus on niin iso että se saa murhaamaan? 

Kuten muutkin sarjan teoksen, on tämäkin äärimmäisen koukuttava. Suosittelen ehdottomasti lukemaan tämän teoksen sekä koko sarjan alusta loppuun. Sarja on kokonaisuudessaan juuri sellaista cozy crimea, josta itse pidän eli ei liian pelottavaa vaan syyllistä pääsee oikeasti arvailemaan ja selvittämään itsekin. Täydet pisteet Pennylle tästäkin teoksesta!

Teos:

Louise Penny: Petollinen valo (A Trick of the Light). Bazar, 2022. Suomentanut: Timo Korppi. Kommentit

Suositut

Suositut tekstit