Kirja-arvostelu: Lori Nelson Spielman / Kymmenen unelmaani

 Luin aiemmin keväällä Lori Nelson Spielmanin Toscanan tytöt -teoksen, joka oli erittäin positiivinen yllätys itselleni. Itselleni täysin tuntemattomat kirjailijan teos vei kyllä täysin mennessään, siispä lainasin lisää hänen teoksiaan, enkä pettynyt nytkään! 

Kymmenen unelmaani on Spielmanin esikoisromaaninsa, joka kertoo 34-vuotiaasta Brett Bohlingerista. Brettin äiti on melko varakas menestyneen yrityksen johtaja, jonka kuoltua Brett valmistautuu yrityksen toimitusjohtajan pestiin. Äidillä on kuitenkin Brettin varalle muita suunnitelmia. Äiti on säästänyt tyttärensä nuorena kirjoittaman unelmien listan, jonka toteuttaminen on ehtona perinnön saamiseksi. Listalla on melko isoja asioita, kuten hankkia lapsi, hevonen, koira sekä rakastua. 

Ystäviensä kannustamana Brett lähtee toteuttamaan listalla olevia unelmiaan, jotka muuttavat Brettin käsitystä maailmasta sekä auttavat häntä löytämään itsensä. Listan toteuttamisen aikana nykyinen parisuhde, ystävyyssuhteet sekä oma arvomaailma joutuvat ravisteluun. 

Teos on ihana hyvän mielen kirja, joka nostaa esiin sitä, mikä elämässä oikeasti on tärkeää. Tässä teoksessa äiti on erittäin tarkkanäköinen ja tuntee tyttärensä paremmin kuin hän itse, jäinkin pohtimaan millaista olisi, jos joku kykenisi ohjailemaan itseä näin hyvin oikeaan suuntaan. Mielenkiintoinen ajatus. 

Tämä oli kyllä erinomaista luettavaa vaikka kesälomalle, suosittelen!

Teos:

Lori Nelson Spielman: Kymmenen unelmaani (The Life List, 2013). Otava, 2017. Suomentanut: Outi Järvinen.


Lue myös:


Kommentit

  1. Moikka! Samaa mieltä, hyvän melen teos, vaikka ei ylläkään ihan niin parhaisiin kirjoihin ikinä :) Minna / https://www.lily.fi/blogit/tahan-on-tultu/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut

Suositut tekstit