Kirja-arvostelu: Elizabeth Adler / Vaarojen jahti

Lainasin kirjastosta Elizabeth Adlerin teoksen Vaarojen jahti, jonka ajattelin olevan jännittävä ja kiehtova teos. Hänen teoksensa Talo Amalfissa oli erittäin ihana, mutta muuten en oikein osaa päättää, pidänkö hänen tuotannostaan ollenkaan. Mitä mieltä sie olet? 

Tämä teos oli vauhdikas ja oikeastaan aika pelottavakin trilleri, joka vähän hirvittti, mutta silti halusin lukea sen loppuun ja tietää mitä tapahtuu. 

Vaarojen jahti kirjan tarina alkaa siitä, kun huvipurrella seisovaa Angieta lyödään päähän ja hän tippuu veteen. Tapahtuman kuitenkin näkee rannalta Marco, joka lähtee etsimään ruumista löytämättä sitä. Marcoa tapahtuma jää vaivaamaan ja hän selvittää sitä myös ominpäin, poliisille kertomisen lisäksi. 

Teoksessa kerrotaan mystisesti tarinaa sekä Marcon että Angien näkökulmista. Lisäksi mukana on Ahmet, joka on murhaamisen takana. Hän on erittäin kieroutunut hahmo, jolle tappaminen on leikkiä. Teos on rakennettu erittäin kiehtovasti ja nokkelasti, mutta en nyt suoranaisesti janoa tällaisten kauhukirjojen lukemista. En edes tiedä voiko tällaisia teoksia suositella kenellekään luettavaksi. Oli kyllä todellinen vaarojen jahti!

Adlerilla on myös jännä ulkonäkökeskeinen tapa kuvailla henkilöhahmoja. Kiinnostaisi tutustua itse kirjailijaan, miksi hän on valinnut tällaisen tyylin. Hän kuvaa hyvin kärkkäästi henkilöiden ulkonäköä, joku teoksessa on aina ruma ja näin alempana muita - kun taas todella moni hahmo on täydellinen, tyylikäs, rikas ja upea. Tästä teoksesta jäi kyllä hyvin hämmästynyt olo, en tiedä uskallanko enää hänen teoksiinsa tarttua. 

Teos:

Elizabeth Adler: Vaarojen jahti (One Way or Another). Gummerus, 2016. Suomentanut: Heidi Tihveräinen. 

Kommentit

Suositut

Suositut tekstit