Kirja-arvostelu: Cecelia Ahern / Kuinka rakastutaan

Syksystä asti olen tässä tutustunut Cecelia Ahernin mielenkiintoiseen tuotantoon. Teokset ovat hiukan ennalta-arvattavia, mutta useimmat niistä ovat erittäin omaperäisiä teemoiltaan. Nyt kuunteluun valikoitui teos Kuinka rakastutaan

Teoksen päähenkilönä on Christine Rose, joka turvautuu elämässään ja työelämässään pitkälti elämäntaito-oppaisiin. Pian hän joutuukin tilanteisiin, jossa oppaatkaan eivät enää tunnu auttavan. 

Heti teoksen alkuun Christine päätyy kiperään tilanteeseen joutuessaan todistamaan tuntemattoman miehen itsemurhaa. Tämä saa Christinen tekemään ison päätöksen omassa elämässään - hän haluaa avioeron. 

Pian tämän jälkeen Christine joutuu uudelleen kiperään tilanteeseen, sillä hän törmää paikalle juuri, kun ventovieras mies on hyppäämässä alas sillalta. Christine päättää, että tämän miehen hän haluaa pelastaa. Hän saa puhuttua miehen, Adamin, lykkäämään päätöstään kaksi viikkoa, jonka aikana Christine aikoo todistaa, että elämä on elämisen arvoista. 

Todistaessaan Adamille elämisen merkittävyyttä, Christine joutuukin kasvamaan itse ja kipuilemaan oman elämän kanssa. Ennen kaikkea keskeisenä teemana on rakkaus.

Teos on mukava hömppäkirja vaikkapa kevääseen tai kesään. Pidän Ahernin tavasta kertoa tarinaa, vaikka tarinat ovatkin hiukan kliseisiä ja teosten loput ovat melko ennalta-arvattavia. Sellainen hyvän mielen kirja, muttei mikään vuoden paras kirja, joka nostaisi paljon ajatuksia ja tunteita. Kivaa lukemista!


Teos:

Cecelia Ahern: Kuinka rakastutaan (How to Fall in Love). Gummerus, 2015. Suomentanut: Terhi Leskinen.

Kuunneltu Suplasta. Äänikirjan kertoja: Anna-Riikka Rajanen. Äänikirjan kesto: 11 h 33 min. Julkaistu Suplassa: 18.10.2021.


Lue myös:

Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: