Kesäkuun TOP 3

Kesäkuussa innostuin lukemaan paljon dekkareita, sillä miulla on kesken useampikin dekkarisarja. Yksi suosikeistani on Louise Pennyn Three Pines -sarja, jonka uusin osa ilmestyi toukokuussa. Tämä teos nousikin kuukauden ykkösteokseksi. Lisäksi miulla on kesken Viveca Stenin Sandhamnin murhat -sarjat, Sofie Sarenbrantin Emma Sköld-sarja ja päädyimpä aloittamaan myös Ann Cleevesin Shetlanti-sarjan. Näistä erityisesti Emma Sköld-sarja on kyllä äärimmäisen hyvä, suosittelen!

Odotin kovasti Elizabeth Gilbertin teosta Tämä kokonainen maailmani, josta moni on pitänyt, mutta omaan makuuni kyseinen teos ei oikein sopinut. Luulen kuitenkin, että kokemukseen vaikutti negatiivisesti se, että kuuntelin sen äänikirjana, teos olisi todennäköisesti parempi luettuna. Lue ihmeessä ja kerro mitä mieltä itse olit!

Kesälukemista parhaillaan ovat myös kevyet teokset, joista suosittelen erityisesti Sheila O'Flanaganin teosta Naiset karkuteillä. Kirjailija oli itselleni entuudestaan tuntematon, mutta hänen teoksiaan voisin mielellään lukea muitakin. Myös Lori Nelson Spielmanin teokset ovat hyvää kevyempää viihdettä kesään! 

KESÄKUUN TOP 3:

1. Louise Penny: Petollinen valo (Bazar, 2022.) Kirja saatu kustantajalta. 

Aivan ihana Louise Pennyn Three Pines -dekkarisarja jatkuu uutuudella! Olen jäänyt tähän sarjaan täysin koukkuun ja siitä on tullut yksi lempidekkarisarjoistani. Jos et ole vielä sarjan aikaisempia osia lukenut, suosittelen aloittamaan sarjan ensimmäisestä osasta: Kuolema kiitospäivänä. Henkilöhahmot tulevat nimittäin tutuksi sarjan edetessä ja myös tässä osassa käsitellään paljon aikaisempia tapahtumia. 

Olen kyllä täysin ihastunut Three Pinesiin sekä sarjan hahmoihin. Petollinen valo -teos alkaa siitä, kun Clara on saanut vihdoin oman taidenäyttelyn. Näyttely sujuu mainiosti, kunnes aamulla hänen puutarhastaan löytyy naisen ruumis. Alkuun kukaan ei tunnista ruumista, mutta lopulta nainen paljastuu, Lillianiksi, Claran tutuksi menneisyydestä. Mitä nainen oikein teki kylässä ja kuka halusi tappaa hänet, vieläpä Claran puutarhassa? 

>> Lue koko arvostelu täältä.2. Sheila O'Flanagan: Naiset karkuteillä (Minerva Kustannus, 2022)

Naiset karkuteillä on sellaista hyvän mielen kirjallisuutta, joka sopii ainakin omaan kesääni juuri sopivasti. Teos kertoo kahdesta irlantilaisesta naisesta, joiden elämät yhdistyvät yllättävällä tavalla. Vajaa nelikymppinen Deira on juuri tullut jätetyksi, kun hänen miehensä on ilmoittanut saavansa vauvan toisen, nuoremman, naisen kanssa. 

Deira oli suunnitellut aiemmin miehensä kanssa reissua Ranskaan ja päättää lähteä lomamatkalle yksin - vieden mukanaan ex-miehensä auton. Autolautalla Deira tapaa sattumalta teoksen toisen päähenkilön, Gracen. Viisikymppinen Grace on menettänyt yllättäen aviomiehensä, mutta ennen kuolemaansa aviomies on suunnitellut Gracelle eräänlaisen aarrejahdin ympäri Ranskaa ja Espanjaa. Gracen on selvitettävä erilaisten vihjeiden avulla seuraava määränpää. 

Naisista on yllättävää apua toisilleen ja he päätyvät matkaamaan yhdessä. Samalla he tutustuvat toisiinsa ja auttavat toisiaan yli surun ja pettymyksen, eteenpäin elämässään. 

>> Lue koko arvostelu täältä.3. Sofie Sarenbrant: Kuoleman kintereillä (WSOY, 2021)

Kuoleman kintereillä on Sofie Sarenbrantin suositun Emma Sköld-sarjan toinen osa, joka on ilmestynyt vastikään Suomeksi. En tiedä miksi tämä on alunperin jätetty suomentamatta, kerro ihmeessä jos tiedät vastauksen! Kirjasarjan ensimmäisen osan, Lepää rauhassa, arvostelun pääset lukemaan tästä.

Sarja on noussut yhdeksi lempidekkarisarjakseni! Tämän toisen osan luin yhdeltä istumalta, sen verran se koukutti. Teos alkaa siitä, kun Tukholman maraton starttaa erittäin huonosta säästä huolimatta. Kuitenkin heti lähtöviivoilla eräs mies kaatuu ja menehtyy saamiinsa vammoihin - häntä on isketty terävällä esineellä selkään. Pian pusikosta löytyy seuraava uhri, hänkin juoksija - tappaako joku sarjamurhaaja juoksijoita? 

>> Lue koko arvostelu täältä.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut