Kirja-arvostelu: Viveca Sten / Sisäpiirissä

Viveca Stenin Sandhamnin murhat -dekkarisarjan toinen osa on nimeltään Sisäpiirissä. Ensimmäisen osan arvostelun voit lukea täältä: Syvissä vesissä. Ensimmäinen osa ei niin itseäni sykähdyttänyt, mutta tässä toisessa osassa murhajuoni ole erittäin hyvä ja mielenkiintoinen!

Teos alkaa mielenkiintoisella murhalla, kun rikas ja tunnettu juristi Oscar Juliander ammutaan kaikkien edessä purjehduskilpailussa veneensä ruoriin. Tapausta selvittää jälleen  ensimmäisestä osasta tuttu poliisi Thomas kollegeineen sekä hänen lapsuudenystävänsä Nora. Tapausta pengotaan monesta eri näkökulmasta eikä motiiveista tai mahdollisista syyllisistä ole pulaa. Listalla on muun muassa raha, rakastajattaret sekä työasiat. 

Sitten tapahtuu toinenkin murha - Kuninkaallisen purjehdusseuran toinen jäsen ammutaan ja purjehdusseura tuntuu ainoalta yhdistävältä tekijältä, mutta mitä salaisuuksia seura kätkee sisälleen? Liittyykö seura ollenkaan kuolemiin?

Tämä teos piti kyllä jännityksessä loppuun saakka, ja pakko myöntää, etten arvannut syyllistä. Oikeastaan ainoa miinus oli sama kuin ykkösosassa - en ymmärrä miksi Noran yksityiselämää puidaan niin paljon. Noran elämä jatkui hyvin pitkälti kirjasarjan ensimmäisen osan jäljiltä, muttei mielestäni tällä kertaa ollut kovin oleellinen osa kirjan juonta ja murhamysteeriä. Haluaisin mielelläni keskittyä itse murhien ratkomiseen, en muihin asioihin. Rehellisesti siis myönnän, että skippasin useat kappaleet, joissa puitiin Noran elämää. Toivottavasti tämä vähenee sarjan seuraavissa osissa. 

Teos: 

Viveca Sten: Sisäpiirissä (I den innersta kretsen 2009). WSOY, 2013. Suomentaja: Sirkka-Liisa Sjöblom. 


Lue myös:

Kommentit

Suositut

Suositut tekstit