Kirja-arvostelu: Sofie Sarenbrant / Lepää rauhassa

Voi olla,  että Sofie Sarenbrantin Emma Sköld -dekkarisarjasta tulee yksi lemppareistani! Olen aikaisemmin lukenut sarjan uudempaa tuotantoa, sen kahdeksannen osan, Valheenpunoja, arvostelun löydät täältä. Sarjasta ei oltu aikaisemmin suomennettu ensimmäistä ja toista osaa, mutta nyt nekin ovat ilmestyneet suomeksi. Päätin siis aloittaa sarjan alusta! 

Joskus (usein) sarjojen ensimmäiset ovat ovat heikoimpia, mutta ainakin tämä sarja tuntuu lähtevän täysillä käyntiin. Lepää rauhassa -teos sijoittuu Tukholman ylelliseen Yasuragi-kylpylähotelliin, jonka altaasta löytyy tajuton nainen. Nainen paljastuu kuuluisaksi näyttelijäksi ja hän joutuu sairaalaan toipumaan. 

Pian tämän jälkeen eräästä hotellihuoneesta löytyy kuolleena iäkäs pariskunta, eikä mene aikaakaan kun uusi ruumis löytyy hotellin ulkoaltaasta. Tapauksia tutkii luonnollisesti Emma Sköld Nackan poliisista yhdessä kollegoidensa kanssa. Tapauksia tuntuu yhdistävän vain yksi tekijä - Yasuragi-kylpylähotelli, mutta miksi joku yhtäkkiä sarjamurhaa hotellin asiakkaita? 

Teos on mielestäni melko nerokkaasti rakennettu ja lukijaa hämätään erittäin hyvin, kunnes vihdoin totuus tulee selville. Lopussa on sopivasti draamaa ja menneisyyden salat paljastuvat. Tykkäsin kyllä äärimmäisen paljon ja luin lähes yhdeltä istumalta! En oikeastaan halua paljastaa enempää teoksesta, tämä kannattaa lukea itse!

Teos:

Sofie Sarenbrant: Lepää rauhassa (Vila i frid, 2012). WSOY, 2021. Emma Sköld-sarja, osa 1. Suomentanut: Leena Virtanen. 


Lue myös:

Johanna Savolainen: Se joka pääsi pakoon

Nita Prose: HuonesiivoojaKommentit

  1. Kiitos suosituksesta 😊 yllättävät loput on parhaita, kuulostaa muutenkin just itselle sopivalta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Katsotuimmat:

Katso myös: