Kirja-arvostelu: Maria Jyrkäs / Muutoksen matkaopas. Kartanlukuohjeita omaa tietään etsiville.

Maria Jyrkäs kirjoittaa mielestäni erittäin inhimillisesti elämänmuutoksista teoksessaan Muutoksen matkaopas- Kartanlukuohjeita omaa tietään etsiville, joten halusin teoksen nostaa esiin myös täällä blogissani. Teos on mielestäni tsemppaavaa luettavaa elämän erilaisista käänteistä kaikille, jotka elävät jollain tavalla muutoksen aikaa elämässään. 

Teoksessaan Jyrkäs tuo esiin paljon erilaisia todellisen elämän muutostilanteita ja elämäntarinoita, jotka luovat ajatusta siitä, että kaikesta selviää ja muutos usein johtaa vain parempaan vaikka tie olisikin välillä vaikea. Vaikka juuri nyt tuntuisi pahalta, pidemmällä aikavälillä se on vain pieni hetki. 

Kertomusten lisäksi teoksessa käydään läpi monta hyvää teemaa muutoksen tueksi - kuten omat arvot, itsemyötätunto sekä muutosten vaikutus läpipiiriin. Jyrkäs nostaa hyvin esiin teemoja, joita muuttuja saattaa kohdata ja mitä muutos voi nostaa pintaan. 

Pidin kovasti Jyrkäksen tavasta tuoda asioita esiin ja puhua niistä. Kokonaisuudessaan tämä oli aika ihana ja tsemppaava, sellainen hyvin inhimillinen teos, luettavaksi kaikille, jotka ovat tekemässä tai suunnittelevat elämänmuutosta. Suosittelen tutustumaan mikäli teema yhtään kiinnostaa! 

Lopuksi pakko lisätä maininta äänikirjakokemuksesta, nimittäin tämä oli ehkä ensimmäinen äänikirja, jossa minua ei häirinnyt se, että kirjoittaja itse lukee teoksen. Tajusin tämän seikan vasta teoksen kuunneltuani. Usein kirjoittajat lukevat omaa tekstiään vähän kummallisesti, esimerkiksi käyttäen erilaisia äänenpainoja omasta mielestään hyvissä kohdissa (oletko huomannut?), mutta Jyrkäs luki tekstiä ihanan neutraalisti, kuten olisi kuka tahansa äänikirjan kertoja. Plussaa siis myös siitä. 


Teos: 

Maria Jyrkäs: Muutoksen matkaopas. Kartanlukuohjeita omaa tietään etsiville. Tammi, 2020. Kuunneltu Suplasta. Äänikirjan lukija: Maria Jyrkäs. Äänikirjan kesto: 9 h 53 min. 

Lue enemmän hyvinvointikirjallisuuteen liittyvistä teemoista blogistani Iloa ja itsensä kehittämistä.Kommentit

Suositut

Suositut tekstit