Kirja-arvostelu: Kate Morton / Paluu Rivertoniin

Olen nyt kevään aikana lukenut Kate Mortonin suomeksi ilmestyneitä teoksia, enkä voi muuta kuin suositella ja hehkuttaa. Olen jäänyt näihin täysin koukkuun - aivan ihana tarinankertoja. Mortonin teokset yhdistävät aina useamman eri aikakauden ja etenevät tietyllä samalla kaavalla, mutteivät ne silti mielestäni toista itseään.  

Paluu Rivertoniin -teoksen nykyaika sijoittuu vuoteen 1999, jolloin 98-vuotias Grace saa vieraakseen nuoren ohjaajan. Ohjaaja, Ursula, haluaa tehdä elokuvan vuoden 1924 tapahtumista. Tällöin nuori kuuluisa runoilija Robbie Hunter riisti henkensä Rivertonin kartanon mailla. Ursula on kiinnostunut tapahtumista isoäitinsä tarinoiden myötä ja haluaa nyt haastatella Gracea elokuvaa varten. 

1900-luvun alkupuoliskolla Grace on työskennellyt Rivertonin kartanossa palvelijattarena ja Ursulan yhteydenoton myötä hän palaa muistoissaan jälleen Rivertoniin. Grace on ollut yksi harvoista, joka tietää totuuden Hunterin tapauksen salaisuuden - ja ainoa heistä, joka vielä elää. 

Muistoja kerrotaan aikajärjestyksessä ja kuljetaan kohti vuoden 1924 traagisia tapahtumia. Morton kuljettaa tarinaa ihanalla tavalla, paljastaen pikku hiljaa menneisyyden haamuja. Teos on ihana tarina useammasta ihmiskohtalosta ja toipa loppu vielä yllätyksen Ursulastakin. Suosittelen ehdottomasti kaikkia Kate Mortonin teoksia!

Teos:

Kate Morton: Paluu Rivertoniin (alkuperäisteos ilmestynyt nimillä The House at Riverton sekä The shifting Fog, 2006). Bazar, 2012. Suomentanut: Helinä Kangas).


Lue myös:Kommentit

Suositut

Suositut tekstit