Kirja-arvostelu: Jori Reijula / Lattesamurai

*Ennakkokappale saatu kustantajalta. Kirja ilmestyy 25.5.2022.

Sain luettavaksi Jori Reijulan esikoiskirjan Lattesamurai (Kiitos Bazar!), joka kertoo "hervottoman rehellisen tilanneanalyysin nykypäivän kolmekymppisten latteurosten elämästä". Kyseessä on trilogian ensimmäinen osa ja jatkoa on luvassa keväällä 2023. 

Teos kertoo Jiipeestä, pohdiskelevaksi keittiöpsykologiksi itseään kutsuvasta kolmekymppisestä ja hänen elämästään. Jiipeen elämä menee melkoista vauhtia eteenpäin ja tuntuu oikeastaan kohtaavan lähes kaikki mahdolliset teemat, joita kolmekymppisen elämään on mahdollista mahtua. Jiipee tulee ensin jätetyksi, kohtaa sinkkuelämän, tapaa elämänsä naisen toiselta paikkakunnalta, joutuu uhrautumaan ja muuttamaan "mitättömään pikkukylään" (eli Kuopioon, joka joensuulaisen mittakaavassa on aina ollut The big city), ja löytää lopulta itsensä remppaamasta omakotitaloa ruuhkavuosien keskellä. Jiipee tulee monissa päätöksissä jyrätyksi vahvan savolaisnaisen toimesta (mikä nyt ei varsinaisesti yllätä), mutta löytää onneksi lopulta vähän miestäkin itsestään. 

Vaikka henkilöhahmot ja kliseisyys oli hiukan ärsyttävää, teos oli oikeasti hauska ja monissa kohdissa sai nauraa ääreen. Reijula kirjoittaa rennon letkeään ja rehelliseen tyyliin mitä oli mukava lukea. Teos etenee kuitenkin melko vauhdilla tapahtumasta toiseen ja olisin mielelläni johonkin väliin lukenut hiukan enemmänkin teoksen pohdiskelevan sankarin mietteitä. 

Teos nostaa esiin kuitenkin kaivattua miesnäkökulmaa, ihana kun joku kirjoittaa vaihteeksi hiukan erilaisen kirjan! Eli kyllähän tämä nyt lukea kannattaa - niin naisten kuin miestenkin!

Teos: 

Jori Reijula: Lattesamurai. Bazar, 2022. Ilmestyy 25.5.2022.
Kommentit

  1. Olipa taas useampi hyvä kirjavinkki löydettävänä :) Kiitos

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Katsotuimmat:

Katso myös: