Kirja-arvostelu: Viveca Sten / Syvissä vesissä

Kuuntelin aikaisemmin keväällä Viveca Stenin Sandhamnin murhat -sarjan uusimman eli 10. osan Kaikessa hiljaisuudessa (arvostelu täällä). Teos oli erittäin hyvä ja ajattelin aloittaa sarjan alusta. Niimpä tartuin sen ensimmäiseen osaan Syvissä vesissä

Teos alkaa siitä, kun Sandhamnin saaren rannikolle rantautuu kalaverkkoon takertunut miehen ruumis. Poliisi Thomas Andreasson alkaa selvittää tapausta yhdessä kollegojensa kanssa. Mukana tutkimuksissa on myös Thomasin lapsuudenystävä Nora, joka onkin lähes avainasemassa tutkimusten kannalta. 

Tutkimukset tuntuvat etenevän hitaasti, mutta saavat pian uuden käänteen, kun lähistöltä löydetään myös murhattu nainen. Johtolankoja ei kuitenkaan oikein tunnu löytävän ja hiljaisessa Sandhamnissa ollaan ihmeissään. 

Tämä sarjan ensimmäinen osa ei varsinaisesti vakuuttanut, mutta tiedän sarjan paranevan tästä. Tässä teoksessa murhajuoni jäi mielestäni sivuun ja kerrontaa oli paljon esimerkiksi Thomasin ja Noran yksityiselämästä. Johtolankoja murhista tuli mielestäni heikosti ja tutkimukset junnasivat paljon paikoillaan. 

Toisaalta loppu oli erittäin yllättävä ja draamaakin löytyi. En kuitenkaan oikein tämän teoksen perusteella vakuuttunut sarjasta, mutta jatkan sinnikkäästi kakkososaan, sillä lainasin sen jo kirjastosta odottamaan.  


Teos:

Viveca Sten: Syvissä vesissä (I de lugnaste vatten, 2008). WSOY, 2016. Suomentanut: Outi Menna. 

Kuunneltu Suplasta. Äänikirjan lukija: Jani Karvinen. Äänikirjan kesto: 12 h 1 min. 


Lue myös:
Kommentit

Suositut