Kirja-arvostelu: Sarah Penner / Myrkynkeittäjä

Odotin pitkään, ja nyt vihdoin sain kirjastosta luettavakseni Sarah Pennerin esikoisteoksen Myrkynkeittäjä. Teosta olin kuullut kehuttavan useaan otteeseen ja se oli ainakin juuri omaan makuuni sopiva! 

Teoksen päähenkilönä nykyajassa on Caroline, joka saa kuulla tulleensa petetyksi juuri ennen suunniteltua  kymmenennen hääpäivän reissua Lontooseen. Caroline päättää lähteä reissulle yksin, saaden näin etäisyyttä mieheensä. Sattuman kautta Caroline löytää Lontoossa vanhan apteekkarin pullon, joka kiehtoo häntä - varsinkin kun pullo tuntuu liittyvän kaksisataa vuotta sitten tapahtuneisiin apteekkarimurhiin. Caroline lähtee selvittämään pullon alkuperää ja saa selville menneisyyden salaisuuksia. 

Teoksessa kuljetaan myös 1790-luvulla ja kerrotaan Nellasta, joka toteuttaa erikoisia pyyntöjä Lontoon salaisessa apteekissaan. Nella valmistaa taitavasti erilaisia myrkkyjä naisille, jotka haluavat toimia naisia sortavia miehiä vastaan. Nella itse kuitenkin kokee kuihtuvansa tekojensa myötä. Eräänä päivänä hänen apteekkiinsa astuu nuori neito Eliza ja siitä päivästä lähtien kaikki tuntuu menevän pieleen.

Teoksessa seurataan mielenkiintoisesti sekä Carolinen että Nellan elämää ja heidän suhdettaan miehiin - menneisyyden haamuja, tekojen seurauksia sekä naisten ratkaisuja näiden tekojen suhteen. Teoksessa oli yhdistetty hyvin menneisyys ja nykyisyys, ja vaikka joissain kohdissa uskottavuus hiukan kärsikin, ei se huonontanut lukukokemusta. Pidin teoksesta kovasti! Ja plussaa myös todella kauniista kirjan kannen kuvituksesta! 

Teos:

Sarah Penner: Myrkynkeittäjä (The Lost Apothecary). HarperCollins, 2021. Suomentaja: Päivi Paju.  


Lue myös:


Kommentit

Suositut