Kirja-arvostelu: Louise Penny / Kiveen hakattu kuolema

Olen innoissani lukenut ja kuunnellut Louise Pennyn Three Pines -dekkarisarjaa ja sain juuri päätökseen sen neljännen osan, Kiveen hakattu kuolema. Teos taitaa olla jopa paras näistä kaikista neljästä tähän asti lukemastani sarjan osasta. Sarjan muiden osien arvostelut löydät täältä: Kuolema kiitospäivänä, Kylmän kosketus & Kuukausista julmin.

Rikoskomisario Arnold Gamache on vaimonsa kanssa viettämässä hääpäiväänsä Bellechassen kartanossa maaseudulla, lähellä Three Pinesin kylää. Kartanoon saapuu myös Finneyn suku viettämään sukukokousta ja kunnioittamaan edesmennyttä perheen isää. Sukukokous saa kuitenkin ikävän käänteen kun yksi sukulainen löytyy murhattuna ison patsaan alta, ja lomalla ollut Gamache pääsee samantien töihin.

Suku on hyvin omintakeinen, mutta onneksi kartanoon saapuu myös tuttuja Three Pinesista. Mahdollisia syyllisiä murhaajiksi on paljon, niin suvun jäsenissä kuin kartanon henkilökunnassa. Suurin kysymys on kuitenkin se, kuinka ihmeessä murha on tehty. Kuinka suuri patsas on saatu putoamaan jalustaltaan uhrin päälle? 

Suvun jäsenten väliset salaisuudet ja katkeruudet alkavat pikku hiljaa selvitä ja Gamache tiimeineen tutkii jokaisen epäillyn mielenkiintoisia taustoja. Välillä vyyhti vaikuttaa kuitenkin mahdottomalta selvittää.

Tämä dekkarisarjan osa pitikin kyllä jännityksessä ja pauloissaan loppuun saakka. Syyllinen olikin yllättävä ja suvun salaisuudet alkoivat paljastua mielenkiintoisella tavalla. Kuinka monelta asialta ja mielipahalta säästyisimme kun puhuisimme asioista, emmekä pitäisi asioita itsellään? 


Teos:

Louise Penny: Kiveen hakattu kuolema (The Murder Stone). Bazar, 2020. Suomentaja: Outi Järvinen. 

Kuunneltu Suplasta. Äänikirjan kertoja: Kalle Chydenius. Äänikirjan kesto: 14 h 49 min. 


Lue myös:

Sofie Sarenbrant: Valheenpunoja

Nita Prose: Huonesiivooja

Johanna Savolainen: Se joka pääsi pakoon

Kommentit

  1. Jes kiitos tästä! Josko minulla nyt kerrankin olisi antaa kirjasuositus äidilleni! Hän lukee valtavasti eri dekkareita enkä pysy hänen tahdissa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut