Kirja-arvostelu: Lori Nelson Spielman / Toscanan tytöt

Bongasin kirjastosta ohi mennen Lori Nelson Spielmanin teoksen Toscanan tytöt ja ihanan keltainen kansi sai minut nappaamaan sen mukaan. Välillä tulee näitä kannen perusteella valittuja kirjoja, mutta tällä kertaa valinta osui kohdalleen. Teos ihastutti ihanalla tarinallaan eli kannattaa kyllä tarttua tähän värikkään näköiseen kirjaan!

Kirja kertoo Fontanan suvusta, jonka suvussa kulkee tarina perheiden toisten tyttärien kirouksesta. Kirouksen mukaan perheiden toiset tyttäret eivät tule löytämään pysyvää rakkautta. Jos et usko kirouksiin, älä anna tämän hämätä - teos ei ole taikauskosta vaan ihana tarina rakkaudesta ja oman tien löytämisestä. 

Serkukset Emilia ja Lucy ovat molemmat perheiden toisia tyttäriä, mutta lähes toistensa vastakohdat. Lähes kolmekymppinen Emilia on sulkeutunut pieniin piireihin, eikä uskalla elää vaan piiloutuu mielellään maailmalta. Parikymmentä vuotias Lucy puolestaan on räväkkä ja menevä ja harrastaa mielellään yhden yön suhteita - ja etsii epätoivoisesti itselleen sopivaa sulhasehdokasta. Molemmat kärsivät kirouksen tuomasta maineesta eri tavoilla, uskoivatpa he itse siihen tai eivät. 

Tarina alkaa oikeastaan siitä, kun yllättäen heidän isotätinsä Poppy kutsuu tytöt mukaan "toisten tyttärien matkalle" Italiaan murtamaan vanhan kirouksen. Myös Poppy on perheen toinen tytär, ja hänet on karkotettu suvusta syystä, jota Emilia ja Lucy eivät tiedä. Erityisesti Emilia on innokas kuulemaan Poppyn tarinan, kun taas Lucy lähtee matkaan koska haluaa epätoivoisesti purkaa suvun kirouksen. 

Italian matkalla Poppy kertoo tytöille tarinaansa, joka onkin erittäin tunteita herättävä ja kaunis tarina rakkaudesta, mikä ei onnistunutkaan. Tykkäsin kovasti ja kyyneleitäkin vierähti. Suvun salaisuudet yllättivät enemmän kuin arvasinkaan. Samalla myös Emilia ja Lucy kasvavat ja muuttuvat - molemmat löytävät itsestään uusia puolia ja se muuttaa heidän elämäänsä parempaan suuntaan. 

Tämä jos mikä on sellainen hyvän mielen teos, suosittelen!


Teos:

Lori Nelson Spielman: Toscanan tytöt (The Star-Crossed Sisters of Tuscany). Otava, 2020. Suomentanut: Karoliina Timonen. 


Lue myös:

Nicolas Barreau: Pienten ihmeiden kahvila

Kate Morton: Kellontekijän tytär

Sarah Lark: Valkoisen pilven maa

Liane Moriarty: Nainen joka unohti


Kommentit

  1. Kiitos, nyt pääse taas lukemaan ja kommentoimaan sujuvasti 😍

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa mielenkiintoiselta ☺️ täytyy lisätä lukulistalle.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut

Suositut tekstit