Kirja-arvostelu: Åsa Hellberg / Hotelli Flanagansin naiset

Åsa Hellbergin Hotelli Flanagansin naiset jatkavat Lontoolaisesta hotellista kertovaa trilogiaa. Ensimmäisen osan Hotelli Flanagans arvostelun löydät täältä. Suosittelen lukemaan ykkösosan ensin. 

Sarjan toisessa osassa hypätään jälleen vuosia eteenpäin - suoraan 1980-luvulle. Hotellin omistajuus on siirretty Linda Lansingilta Elinorille ja Emmalle, jotka ovat uurastaneet hotellin eteen ja saaneet hotellin nousukiitoon. Vanhat salaisuudet uhkaavat kuitenkin paljastua, mikä koettelee niin avioliittoja kuin muita perhesuhteita.

Ykkösosassa vielä syntymättömät vauvat ovat nyt jo aikuisia. Elinorin parikymppinen tytär Billie etsii itseään ja lähtee Upsalaan opiskelemaan. Emman 22-vuotias Frankie puolestaan on kapinallinen nuori, joka kokeilee huumeita ja joutuu hankaluuksiin, sekä vihaa äitiään. Tyttäret puolestaan ovat kuin yö ja päivä, eivätkä tule toimeen enää keskenään. Emma on saanut myös pojan, joka on kuitenkin kuollut onnettomuudessa - ja koko perhe suree tätä edelleen. 

Pakko myöntää, että petyin sarjan hurjaan aikahyppyyn. Olisin mielelläni lukenut vielä Lindasta ja Marystä, joiden hahmot olivat mielestäni todella hyvät. Tässä teoksessa he vain käväisevät. Tuntui, että paljon kaikkien naisten elämistä jäi kuulematta - useat vuodet vain katosivat. 

Kokonaisuudessaan teos on kuitenkin hyvää tarinankerrontaa ja etenee kivasti eteenpäin, vaikkakin omaan makuun turhan vauhdikkaasti. 


Teos:

Åsa Hellberg: Hotelli Flanagansin naiset (Kvinnorna på Flanagans). Bazar, 2021. Suomentanut: Anu Koivunen.

Kuunneltu Suplasta. Äänikirjan lukija: Jenni Sainio. Äänikirjan kesto: 10 h 46 min.


Lue myös:

Frida Skybäck: Kirjakauppa Thamesin varrella

Ruth Hogan: Queenie Malonen paratiisihotelli

Jill Mansell: Kaikki alkoi salaisuudesta
Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut