Kirja-arvostelu: Saara Turunen / Sivuhenkilö

Suomalaisen Saara Turusen toinen romaani Sivuhenkilö, kertoo nuoresta naisesta, joka on juuri kirjoittanut kirjan. Hänen elämänsä tuntuu kuitenkin jotenkin tyhjältä, tai se on oma tulkintani asiasta. 

Muut tuntuvat menevän elämässään eteenpäin - saavan lapsia, hankkivat laadukkaita sohvia ja matkustelevat. Mutta oma elämä ei mennytkään näin. 

Teos kertoo hyvin perusarjesta, mutta kuitenkin tuo esiin myös yksinäisyyttä, odotuksia ja pettymyksiä. Lopulta kuitenkin nainen saa tunnustusta kirjastaan, muttei sekään tunnu, ainakaan heti, muuttavan mitään.

Turunen on mielestäni todella hyvä kirjoittaja, mutta jotenkin tähän päähenkilöön en löytänyt varsinaista samaistumispintaa. Kirjasta jäikin hyvin ristiriitaiset tunnelmat. Tarina on omalla tavallaan kiehtova ja sieltä nousi tärkeitä teemoja ja hyviä nostoja - toisaalta teos oli välillä hiukan tylsää luettavaa kaikessa arkisuudessaan.

Niin, lue ja kerro kommentteihin millaisia ajatuksia teoksesta heräsi!


Teos:

Saara Turunen: Sivuhenkilö. Tammi, 2018. Kuunneltu Suplasta. Äänikirjan kertoja: Anni Kajos. Äänikirjan kesto: 7 h 12 min.


Lue myös:
Kommentit

Suositut