Kirja-arvostelu: Louise Penny / Kuukausista julmin

Louise Pennyn teos Kuukausista julmin on hänen ihanan Three Pines -dekkarisarjansa kolmas osa. Ensimmäisen osan arvostelun löydät täältä: Kuolema kiitospäivänä .ja toisen osan arvostelun täältä: Kylmän kosketus.

Tässä teoksessa Three Pinesin kyläläiset päättävät järjestää spiritistisen istunnon. Capri on saanut kylälle meedion, jonka hän saa järjestämään kyläläisille ajanvietettä. Istunto päätetään pitää Hadleyn pahamaineisessa kartanossa, mutta kaikki ei meni niin kuin piti, sillä yksi osallistujista kirjaimellisesti säikähtää kuoliaaksi. 

Tapausta tutkimaan saapuu jälleen Arnold Gamache tiimeineen. Tapaus todetaan nopeasti murhaksi ja kyläläisiä järkyttää tieto siitä, että murhaaja on heidän keskuudessaan. 

Lisäksi teoksessa seurataan Gamachen tiimin välejä sekä Gamachen vanhan tapauksen jälkipuinteja, jotka vaikuttavat koko tiimiin ja joilla on huolestuttavia seurauksia. 

Three Pines -dekkarisarja on kyllä osoittaunut äärimmäisen hyväksi, eikä sarjan osissa ole tasoeroja. Tämäkin sarjan osa jatkaa mystisellä murhalla, jonka tekotapaakin joudutaan arvuuttelemaan. Tätä kirjasarjaa voin kyllä ehdottomasti suositella!


Teos:

Louise Penny: Kuukausista julmin ( Bazar, 2020. Suomentanut: 

Kuunneltu Suplasta. Äänikirjan lukija: Kalle Chydenius. Äänikirjan kesto: 16 h 2 min. 


Lue myös:

Jessica Fellowes: Mitfordin murhat

Mari Jungstedt: Viimeinen näytös

Lucinda Riley: Vaarallinen kirje


Kommentit

Suositut