Kirja-arvostelu: Louise Penny / Kylmän kosketus

Louisen Pennyn Three Pines -dekkarisarjan toinen osa Kylmän kosketus oli kyllä yhtä hyvä kuin ykkönenkin eli todella hyvä! Three Pines -nimiseen kylään sijoittuvan cozy crime -tyylisen dekkarisarjan ensimmäisen osan arvostelun voit lukea täältä, suosittelen tutustumaan myös siihen!

Tämä teos alkaa vuosi ykkösosan tapahtumien jälkeen, jolloin kyläläinen Jane Neal murhattiin. Nyt kylään on muuttanut uusi perhe, perheenäiti CC de Poitiers miehensä ja tyttärensä kanssa. 
CC ei ole kylässä kovinkaan pidetty hahmo, häntä pidetään julmana ja itsekkäänä. Kyläläiset joutuvat myös todistamaan kun CC haukkuu tytärtään julmin sanoin. Kun sitten CC murhataan keskellä tapaninpäivän perinteisen curling-ottelun kyläläisten silmien edessä, ei kyläläisten voi sanoa surevan hänen kuolemaansa.

Murhaa selvittämään saapuu jälleen rikoskomisario Armand Gamache tiimeineen. Gamache tutkii samalla myös toista tapausta, erään kerjäläisnaisen murhaa. Molempien naisten taustoista alkaa paljastua yllättäviä salaisuuksia, ja erityisesti CC oli kerännyt itselleen julmalla käytöksellään myös vihamiehiä. Mutta kuka murhasi hänet ja miten sen voi tehdä kyläläisten silmien edessä jäämättä kiinni?

Mielestäni teos on erittäin hyvä ja suosittelen kyllä kovasti tätä sarjaa kaikille cozy crime-dekkareiden ystäville! Tällä kertaa arvaukseni syyllisestä osui oikeaan, mutta teos piti jännityksessä loppuun saakka. Yllättäviä käänteitä riitti ja lisäksi päästiin tutustumaan syvemmin kyläläisiin ja heidän taustoihin. Kokonaisuudessaan teos on hyvin kirjoitettu ja rakennettu, ja jatkaa hyvin Three Pines -kylän tarinaa. Jatkan ehdottomasti kolmanteen osaan!


Teos: 

Louise Penny: Kylmän kosketus (Dead Cold). Bazar, 2019. Suomentanut: Raimo Salminen.


Lue myös:
Kommentit

  1. Ooo, kuulostaa mielenkiintoiselta ja etenkin jännittävältä. Montako kirjaa luet vuodessa, osaatko arvioida?

    https://pitkatossula.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Tämä oli kyllä erittäin hyvä teos! :) Aika paljon tulee kyllä luettua/kuunneltua kirjoja, oma tavoitteeni olisi saada 100 postausta blogiin, mutta en aivan kaikkea edes tänne laita :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut