Kirja-arvostelu: Johanna Elomaa / Prinsessan pako

Bongasin Suplasta uutuuden, Johanna Elomaan Prinsessan pako -teoksen, joka vaikutti niin mielenkiintoiselta, että tartuin siihen samantien. Olen aina pitänyt tositapahtumiin perustuvien teosten lukemisesta ja nyt luvassa oli vielä jännittävä pakotarina - mahtavaa!

Kirja kertoo Dubaissa lähes 20 vuotta työskennelleen Tiina Jauhiaisen jännittävän tarinan. Jauhiainen sai parhaalta ystävältään, prinsessa Latifalta avunpyynnön - hän halusi paeta tyrannimaisen isänsä holhouksen alta. 

Pakomatka ja sen suunnittelu tuntuvat elokuvan käsikirjoitukselta ja välillä on vaikea hahmottaa sen olevan oikeasti tapahtunut. Voi vain hämärästi kuvitella sitä jännityksen määrää, mikä syntyy, kun salakuljetat toista ihmistä takakontissasi tai kun veneeseen hyökkää aseellisia miehiä. Pakomatka onkin äärimmäisen jännittävä lukea, vaikka loppuikin mielestäni melko lyhyeen. 

Oli myös mielenkiintoista lukea Jauhiaisen vankilassa olosta, vaikka mielelläni olisin lukenut siitä vieläkin yksityiskohtaisemmin ja elävämmin - se onkin ainut miinus teoksessa. 

Teoksessa avataan mielenkiintoisesti myös naisten asemaa Arabiemiraateissa sekä erityisesti Latifan ja hänen sisarustensa oloja. Sen vuoksi tämä onkin teos, joka kaikkien kannattaisi lukea.

Suosittelen!

Teos:

Johanna Elomaa: Prinsessan pako. WSOY, 2022.

Kuunneltu Suplasta. Äänikirjan lukija: Ella Pyhältö. Äänikirjan kesto: 8 h 41 min.


Lue myös:

Kommentit

 1. Oli varmaan mielenkiintoinen kirja! Taidan ottaa myös lukulistalle. https://www.lily.fi/blogit/paakallokiitaja/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! Ainakin omaa tietouttani teos avarsi, mielenkiintoista lukea tositapahtumiin perustuvia kirjoja!

   Poista
 2. Kiitos tästä! Nappasin omaan äänikirjahyllyyni kirjan. Ehkä innotun sen vielä kuuntelemaan :)

  Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Tämä oli melko nopeakin kuunnella :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut