Helmikuun top 3

Helmikuussa luin useamman hyvän dekkarin ja niistä kaksi nouseekin ehdottomasti helmikuun parhaimmistoon. Olen edelleen innoissani Louise Pennyn ihanasta Three Pines -kylään sijoittuvasta dekkarisarjasta, jonka toiseen ja kolmanteen osaan ehdin tutustua tässä kuussa. Löysin myös itselleni uuden dekkaristin Viveca Stenin, jonka tuotannon koluamista aion ehdottomasti jatkaa.

Aloitin viimein myös Sarah Larkin kehutun saagan lukemista ja olihan se ihana! Pitkä kirja vei täysin mennessään, mutta äänikirjana en kyllä todennäköisesti olisi itse kyseistä teosta jaksanut kuunnella. Näiden teosten lisäksi haluaisin nostaa esiin myös Johanna Elomaan tositapahtumista kertovan teoksen Prinsessan pako, joko nosti esiin useita tärkeitä teemoja. On aina avartavaa lukea siitä, millaista elämää muissa kulttuureissa eletään - huomaan itse, että vieraannun helposti maailmasta omassa pikkulapsiarjessani. Jos etsit muutamaa kirjaa luettavaksesi, tutustu siis ihmeessä vähintään näihin!


1. Sarah Lark: Valkoisen pilven maa, Bazar, 2015

Sarah Larkin kirjasarjan ensimmäisen osa Valkoisen pilven maa on ihana Uuteen-Seelantiin sijoittuva tarina useamman kymmenen vuoden ajalta. Tarinan päähenkilöinä ovat Helen ja Gwyneira, jotka tarinan alkaessa ovat nuoria neitoja. He ovat lähtöisin hyvin erilaisista olosuhteista, mutta päätyvät ystävystymään matkalla Uuteen-Seelantiin ja heidän tarinansa kietoutuu ihanalla tavalla yhteen useamman vuosikymmenen ajalla.

Naisten ystävystyminen on molemmille onni, sillä perillä kaikki ei menekään täysin suunnitellusti. Elämä ei tuona aikana ole mitenkään hohdokasta, eikä naisten elämä helppoa. Molemmat naiset ovat kuitenkin sitkeitä ja neuvokkaita, vaikka heidän aviomiehensä eivät ole sellaisia kuin he ovat odottaneet. Tähän tarinaan mahtuu paljon erilaisia käänteitä useamman vuosikymmenen ajalta - aina naisten lastenlapsiin saakka. 

Kirja on täynnä erilaisia ihmiskohtaloita, niin surullisia kuin onnellisiakin. Kirja on mielestäni aivan ihana, suosittelen ehdottomasti ja palan halusta jatkaa seuraavaan osaan!

>> Lue koko arvostelu täältä.


2. Louise Penny: Kylmän kosketus, Bazar 2019

Louisen Pennyn Three Pines -dekkarisarjan toinen osa Kylmän kosketus oli kyllä yhtä hyvä kuin ykkönenkin eli todella hyvä! Three Pines -nimiseen kylään sijoittuvan cozy crime -tyylisen dekkarisarjan ensimmäisen osan arvostelun voit lukea täältä, suosittelen tutustumaan myös siihen!

Tämä teos alkaa vuosi ykkösosan tapahtumien jälkeen, jolloin kyläläinen Jane Neal murhattiin. Nyt kylään on muuttanut uusi perhe, perheenäiti CC de Poitiers miehensä ja tyttärensä kanssa. CC ei ole kylässä kovinkaan pidetty hahmo, ja kun CC murhataan keskellä tapaninpäivän perinteisen curling-ottelun kyläläisten silmien edessä, ei kyläläisten voi sanoa surevan hänen kuolemaansa.

Murhaa selvittämään saapuu jälleen rikoskomisario Armand Gamache tiimeineen. Gamache tutkii samalla myös toista tapausta, erään kerjäläisnaisen murhaa. Molempien naisten taustoista alkaa paljastua yllättäviä salaisuuksia, ja erityisesti CC oli kerännyt itselleen julmalla käytöksellään myös vihamiehiä. Mutta kuka murhasi hänet ja miten sen voi tehdä kyläläisten silmien edessä jäämättä kiinni?

Mielestäni teos on erittäin hyvä ja suosittelen kyllä kovasti tätä sarjaa kaikille cozy crime-dekkareiden ystäville! 

>> Lue koko arvostelu täältä.


3. Viveca Sten: Kaikessa hiljaisuudessa, WSOY 2020

Olen viime kuukausina löytänyt useamman erittäin hyvän dekkarin ja dekkarisarjan - ja tässä on seuraava! Viveca Sten ja hänen Sandhamnin murhat -kirjasarja on itselleni täysin tuntematon, vaikka teos Kaikessa hiljaisuussa on jo sen 10. osa. Mitenhän olen tämän onnistunut sivuuttamaan? 

Teos alkaa siitä, kun Sandhamnin lähisaaresta löytyy osia ihmisen luurangosta. Etsintä keskitetään kahden, kymmenen vuotta sitten, saarelta kadonneen naisen tutkintaan. Poliisi Thomas keskittyy alkuun pääosin kadonneen Sirin etsintään, jonka aviomies käyttäytyy poliisien mielestä epäilyttävästi. 

Sen sijaan sairaslomalla oleva Nora, päättää tehdä omia tutkimuksiaan kadonneesta Astridista ja saa selville uusia yhteyksiä. Mutta onko luuranko jomman kumman naisista? Ja mitä kadonneille on tapahtunut?

>> Lue koko arvostelu täältä

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut