Tammikuun luetut: TOP 3
Tammikuun kirjavalinnoistani löytyi yllättävän monia todella hyviä teoksia. Joskus valinnat ja saamani suositukset osuvat mielettömän hyvin kohdalleen, ja kuukauden kolme parasta lukemaani kirjaa olikin oikeasti vaikea valita.
Tällä kertaa päädyin valitsemaan yhden dekkarin, yhden tietokirjan ja yhden romaanin. Näiden lisäksi olen erityisen innoissani Louise Pennyn Three Pines -dekkarisarjasta, joka seuraavaan osaan aion jatkaa samantien!
1. Nita Prose: Huonesiivooja (Bazar, 2022)
*ennakkokappale saatu kustantajalta
Milloin olet viimeksi lukenut kirjan yhdeltä istumalta? Näin kävi itselleni Nita Prosen Huonesiivooja teoksen kanssa! Jäin nimittäin täysin koukkuun juoneen sekä omaperäiseen päähenkilöön.
Teoksen pääosassa on huonesiivojana hotellissa työskentelevä nuori nainen nimeltään Molly. Eräänä päivänä sviittiä siivotessaan Molly löytää sen asukkaan, herra Blackin, menehtyneenä. Hiukan kömpelösti käyttäytyvä Molly kiinnittää poliisien huomion, vaikkei itse ymmärräkään miksi.Päähenkilö Mollyn hahmo vei kaikessa omituisuudessaan mennessään ja aiheutti ristiriitaisia tunteita hämmästyksestä myötätuntoon. Yksinkertaisen kuoleman taustalta alkoi paljastua hyvin yllättäviä asioita ja vyyhti aukesi kiinnostavalla tavalla.
>> Lue koko arvostelu täältä
2. Moona Laakso: Vaurastu kuin nainen (Into kustannus, 2021)
Moona Laakson Vaurastu kuin nainen on mielenkiintoinen ja inspiroiva teos, joka kertoo 12 suomalaisen menestyneen naisen tarinat rikastumisesta. Mukana teoksessa on useita julkisuudesta tuttuja henkilöitä, mutta myös henkilöitä, joiden tarina ainakin itselleni on tuntemattomampi.
Ainakin itseäni näiden naisten tarinat inspiroivat - ja siksi suosittelenkin teoksen lukemista kaikille. Jokaisen tarinassa tuli itselleni jotain uutta tietoa, mutta ennen kaikkea teos herätteli ajattelemaan niin rahaa ylipäätään kuin omaa tilannettani ja valintojani. Rahasta on ehdottomasti hyvä puhua ja kuten teoksen tarkoituskin on, naiset tarvitsevat esimerkkejä vaurastumisesta.
>> Lue koko arvostelu täältä
3. Kate Morton: Kellontekijän tytär (Otava, 2020)
Kate Mortonista on nopeasti tullut yksi lempikirjailijoistani. Tosin tämä on häneltä vasta toinen teos, jonka häneltä luen. Morton on kuitenkin osoittanut kirjoittavansa tarinoita, jotka kiehtovat monipuolisuudessaan ja tempaavat mukaansa.
Kellontekijän tytär on melko monikerroksinen teos, jossa seurataan elämää usealta eri aikakaudelta. Aikakaudet yhdistää Jokirannan kartano, jonka salaisuus aukeaa niille, jotka osaavat kuunnella.Tarina alkaa siitä, kun vuonna 2017 arkistonhoitajana työskentelevä Elodie saa tehtäväkseen arkistoida vanhan nahkalaukun. Laukun sisältä löytyy kuva kauniista naisesta sekä luonnoskirja. Elodie lähtee selvittämään kuka kyseinen nainen on ja kuka laukun omistaa. Elodien tutkimukset vievät hänet aina 1800-luvun puoliväliin saakka, jolloin talossa tapahtui outo ryöstö, jossa kuoli kuuluisan taiteilijan Edward Radcliffen kihlattu. Asia ei ole kuitenkaan ihan näin yksinkertainen, mutta mitä todellisuudessa tapahtui tuona vuonna?
Kokonaisuudessaan teos on erittäin hyvä ja tarina mielenkiintoinen. Ääneen pääsee useat eri henkilöt eri aikakausilta, jotka yhdistävät ajan ja ikuisuuden yhdeksi kokonaisuudeksi. Suosittelen!
>> Lue koko arvostelu täältä
Lue myös:
Kommentit
Lähetä kommentti