Kirja-arvostelu: Sophie Kinsella / Kuka on pomo

 Sophie Kinsellan teokset ovat sopivaa kevyttä viihdykettä kun tarvitsee jotain helppoa luettavaa. 

Kuka on pomo -teos kertoo Katiesta, joka on muuttanut maalta Lontooseen, jossa hän tavoittelee unelmiensa työpaikkaa ja unelmaelämäänsä. Trendikkäässä brändäystoimistossa työskennellessään Katie jää kuitenkin melko huomaamattomaksi, vaikka yrittää kaikkensa. 

Erityisen kateellinen Katie on pomonsa Demeterin elämästä, jolla vaikuttaa olevan kaikkea - iso talo, merkkivaatteita, vilkas sosiaalinen elämä, täydellinen perhe ja vielä rakastajakin. Demeter ei kuitenkaan ole mikään ihana pomo, vaikka hänellä täydellinen elämä vaikuttaa olevankin. Yksi päivä Katien unelmat kuitenkin murskataan, sillä hän saa ensinnäkin kuulla, että hänen ihastuksensa Alex on se Demeterin rakastaja - ja toisekseen Katie saa potkut. 

Katien isä perustaa maatilamatkailuyrityksen avovaimonsa kanssa ja he pyytävät Katietä auttamaan. Työtön Katie matkustaa auttamaan ja brändää yrityksen erittäin onnistuneesti - asiakkaita alkaa saapua paikalle runsain joukoin. Eräänä päivänä Katie kuitenkin kohtaa yllätyksen, kun asiakkaaksi saapuu hänen entinen pomonsa Demeter perheineen. Katie käynnistää kostoiskunsa, mikä ei päätykään aivan niinkuin hän oli ajatellut. 

Teos on, kuten muutkin Kinsellan teokset, perushauskaa ja viihdyttävää luettavaa. Sellainen helppolukuinen hyvän mielen kirja, jossa on sopivasti kommelluksia, yllättäviä käänteitä, onnellisuutta ja elämää. Suosittelen!


Teos:

Sophie Kinsella: Kuka on pomo (My not so perfect life). WSOY 2017. Suomentanut: Kaisa Kattelus.


Kommentit

Suositut