Kirja-arvostelu: Nita Prose / Huonesiivooja

*ennakkokappale saatu kustantajalta

Teos ilmestyy 24.1.2022

Milloin olet viimeksi lukenut kirjan yhdeltä istumalta? Näin kävi itselleni Nita Prosen Huonesiivooja teoksen kanssa! Jäin nimittäin täysin koukkuun juoneen sekä omaperäiseen päähenkilöön.

Teoksen pääosassa on huonesiivojana hotellissa työskentelevä nuori nainen nimeltään Molly. Molly on omanlainen persoonansa - heikot sosiaaliset taidot omaavaa Mollya pidetään työtovereiden joukossa vähintäänkin kummajaisena. Oikeasti Molly on mielestäni hyväsydäminen ja ystävällinen, tunnollisesti työtään tekevä ihminen, joka on tyytyväinen vähään. 

Eräänä päivänä sviittiä siivotessaan Molly löytää sen asukkaan, herra Blackin, menehtyneenä. Hiukan kömpelösti käyttäytyvä Molly kiinnittää poliisien huomion, vaikkei itse ymmärräkään miksi. 

Molly on asunut ikänsä mummonsa kanssa, mutta jäänyt nyt aivan yksin mummonsa menehdyttyä. Molly onkin iloinen kun herra Blackin tuorein vaimo Giselle haluaa ystävystyä hänen kanssaan. Erityisen innoissaan Molly on kuitenkin päästessään treffeille baarinpitäjä Rodneyn kanssa. Hotellin ovimies Preston ei kuitenkaan tunnu pitävän ajatuksesta, mutta miksi? 

Hotellissa tuntuu tapahtuvan jotain outoa ja lopulta Molly pidätetään herra Blackin murhasta. Apuun rientää yllättävä ystävä ja vyyhti alkaa pikku hiljaa selvitä. Onko kummallisesti käyttäytyvä oman tiensä kulkija Molly todella syyllinen? 

Ajattelin, että kerrankin syyllinen oli helppo löytää - ja niin vain tulin höynäytetyksi. Se on mielestäni osa parhaiden dekkareiden lukukokemusta. Teos oli mielestäni hyvin rakennettu ja eteni sujuvasti. Päähenkilö Mollyn hahmo vei kaikessa omituisuudessaan mennessään ja aiheutti ristiriitaisia tunteita hämmästyksestä myötätuntoon. Yksinkertaisen kuoleman taustalta alkoi paljastua hyvin yllättäviä asioita ja vyyhti aukesi kiinnostavalla tavalla. 

Kirja ilmestyy 24.1.2022, ehdottomasti lukemisen arvoinen!

Teos:

Nita Prose: Huonesiivooja (The Maid). Bazar, 2022. Suomentanut: Katariina Kallio. 


Lue myös:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti