Kirja-arvostelu: Louise Penny / Kuolema kiitospäivänä

Louise Pennyn dekkarisarjaa mainostettiin herkullisena ja nyt täytyy todeta, että kuvaus on erittäin osuva. Teos Kuolema kiitospäivänä aloittaa pieneen Three Pines -nimiseen kylään keskittyvän dekkarisarjan, josta on tähän päivään mennessä ilmestynyt jo kuusi osaa. 

Three Pines on pieni maalaiskylä, jossa on niin rauhallista, ettei edes ovia pidetä lukossa. Idyllisen kylän rauha kuitenkin rikkoontuu, kun kiitospäivän aamuna rakastettu kyläläinen, Jane Neal, löydetään metsästä kuolleena. 

Jo eläkkeellä oleva opettaja Jane on saanut surmansa nuolesta ja ensi alkuun hänen oletetaan tulleen murhatuksi salametsästäjien toimesta.  Kuolemaa tutkimaan tullut Armand Gamache tiimeineen alkaa tutkia Janen ja kyläläisten elämää tarkemmin ja nopeasti esiin nousee kysymys, voisiko murhaaja olla sittenkin joku kyläläisistä? Kaikki tuntuvat kuitenkin pitäneen Janesta, miksi hänet siis piti tappaa?

Tämä oli kyllä dekkari, josta tykkäsin kovasti! Erityisesti Agatha Christien teosta fanien uskon pitävän teoksesta. Johtolankoja murhaajasta on tiputeltu pitkin teosta sopivasti ja välillä johdettu vähän harhaankin. Gamache ratkoo rikosta kärsivällisesti tarkkailemalla ja kuuntelemalla ihmisiä - ja alkaa löytää pinnan alta salaisuuksia.

Kuuntelin teoksen äänikirjana, mikä toimi erittäin hyvin. Tarina eteni mielestäni loogisesti ja sujuvasti eteenpäin. Henkilöhahmot ja tapahtumat pystyi hyvin kuvittelemaan mielessään. Ehdottomasti jatkan kirjasarjan seuraavaan osaan!


Teos:

Louise Penny: Kuolema kiitospäivänä (Still life). Bazar, 2019. Suomentanut: Raimo Salminen.

Kuunneltu Suplasta. Äänikirjan lukija: Kalle Chydenius. Äänikirjan kesto: 13 h 53 min.


Lue myös:

Jessica Fellowes: Mitfordin murhat

Johanna Savolainen: Se joka pääsi pakoon

Agatha Christie: Neiti Marplea ei petetä


Kommentit

Suositut