Kirja-arvostelu: Julia Cameron / Tie luovuuteen - Henkinen polku syvempään luovuuteen

Olen kuunnellut Suplasta pikku hiljaa koko syksyn ajan Julia Cameronin teosta Tie luovuuteen - henkinen polku syvempään luovuuteen, jonka sain vihdoin päätökseen. Teos sisältää 12 viikon ohjelman oman luovuuden elvyttämiseen erilaisine harjoituksineen.

Cameron on yhdysvaltainen pitkän linjan kirjailija, joka myös kouluttaa ja vetää luovuuteen liittyviä työpajoja. Tämä teos on oikeastaan aika vanha, se on ilmestynyt aikaisemmin nimellä Luovuuden tie ja julkaistu suomeksi ensimmäisen kerran jo vuonna 1997. 

Cameron on tunnettu oikeastaan parhaiten aamusivuistaan, joita myös tässä teoksessa hehkutetaan ja muistutetaan niiden tekemisestä joka välissä. Toinen hänen hehkuttamansa menetelmä on taiteilijatreffit. Mutta on teoksessa myös paljon muutakin. Cameron esittää paljon hyviä ajatuksia ja kysymyksiä, joista voisi olla kaikille hyötyä. 

Osa Cameronin ajatuksista menee ohi oman ajatusmaailman - Cameron puhuu paljon jumalallisuudesta ja korkeimmista voimista. Toisaalta hän pohtii herättelee paljon nykyajan kiireiseen elämäntyyliin taipuvaisia esimerkiksi kysymällä siitä, mitä ihmiset oikeasti haluavat tehdä elämässään ja mistä he oikeasti pitävät. 

Jos uuteen vuoteen kaipaa jotain uutta itsensä etsimiseen ja kehittämiseen, niin tämä voisi olla hyvä teos aloittaa.


Teos:

Julia Cameron: Tie luovuuteen - Henkinen polku syvempään luovuuteen (The Artist's way). Otava, 2020. Suomentanut: Pekka Pakkala.

Kuunneltu Suplasta. Äänikirjan lukija: Maruska Verona. Äänikirjan kesto: 9 h 10 min. 


Lue myös:

Liisa Uusitalo-Arola: Uuvuksissa - kirja sinulle, joka tahdot voimasi takaisin

Sanna Mämmi: Vapaudu huolista - Löydä elämänilo mindfulnessin avulla

Anu Iisakkila: Menolippu mielenrauhaan - kuusi avainta henkiseen hyvinvointiin


Kommentit

  1. Onpa kiva, kun löysin blogisi. Liityinkin seuraajaksi samantien. Kiinnostavia postauksia kiinnostavista kirjoista. - Mukavaa tammikuun jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla Anneli, että blogista löytyy sinua kiinnostavia teoksia! Hienoa, että löysit blogini pariin, ja kiva kun aloitit seuraamaan :) Lukuiloa kevääseen! Terkuin, Sirja

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut