Kirja-arvostelu: Emma Jane Unsworth / Aikuiset

Aikuiset on brittiläisen kirjailijan Emma Jane Unsworthin ensimmäinen suomennettu teos, josta on tulossa myös elokuva.

Teos kertoo kolmekymppisestä Jennystä, jonka elämässä kaikki on menossa pieleen. Hänen poikaystävänsä on jättänyt hänet ja hän on menettänyt myös työnsä, feministisen kolumnin. Kaiken kukkuraksi Jenny saa selville, että hänen poikaystävänsä seurustelee nyt naisen kanssa, josta Jennyllä on Instagram-pakkomielle. 

Teos on mielestäni omalla tavallaan osuva ja hauska, hyvin jouhevasti kirjoitettu. Toisaalta se on vähän kliseistä kerrontaa siitä, kuinka somepäivitysten kuvatekstien pilkun paikkaan mietitään pitkään, pohditaan montako tykkäystä saadaan ja eletään maailmaa somen kautta. Toisaalta se on hyvin surullinenkin tarina nykyajan paineista ja elämästä. 

Teoksen edetessä päästään enemmän tutustumaan Jennyn todelliseen maailmaan, kuten hänen suhteeseensa omaan äitiinsä sekä päättyneeseen suhteeseen poikaystävänsä kanssa. 

Päähenkilö Jenny on vähän hassu persoona, enkä täysin pysty samaistumaan häneen. En tiedä sopisiko kirja paremmin esimerkiksi nuoremmille. Teos jäi mielestäni vähän turhan pinnalliseksi, vaikkakin oli hyvin kevyttä luettavaa ja sisälsi myös aidosti hauskoja kohtia. Teoksessa piilee myös totuuden siemen tästä someajasta. Tutustu ihmeessä!


Teos:

Emma Jane Unsworth: Aikuiset (Adults). Tammi, 2021. Suomentanut: Kaisa Kattelus.

Kuunneltu Suplasta. Äänikirjan lukija: Elina Varjomäki. Äänikirjan kesto: 8 h 41 min.


Lue myös:
Kommentit

Suositut