Kirja-arvostelu: Sanna Fäldt ja Sanna Salovuori / Pirjo ja Tyyne - Kesytä sisäiset äänesi

*arvostelukappale saatu kustantajalta 

Sanna Fäldt ja Sanna Salovuori esittelevät teoksessaan Pirjo ja Tyyne - Kesytä sisäiset äänesi hyvin yhteiskunnallisestakin näkökulmasta omien sisäisten ääntemme muodostumista ja niiden hallintaa. 

Teos esittelee kaksi erilaista sisäistä ääntämme - vaativan Pirjon ja tyynnyttelevän Tyynen, jotka molemmat ovat omalta osaltaan tärkeitä elämässämme. Määrätietoinen Pirjo on eteenpäin ajava voima, joka on sisäinen kriitikko, mutta sen tehtävänä on kannustaa menemään eteenpäin ja kehittymään. Pirjo osaa olla myös hyvin vakuuttava ja Pirjon ottaessa vallan kokonaan, se saattaa aiheuttaa myös riittämättömyyden tunnetta ja epämääräistä levottomuutta. 

Tyyne puolestaan on sisäinen voimasiskomme, joka on sisällä luonnostaan elävä myötätunnon ja armon ääni. Tyynen seurassa on lupa olla heikko ja tarvitseva, mutta Tyynessa on myös paljon vahvuutta. Erityisesti silloin, kun Pirjon liian suuret vaatimukset meinaavat ottaa vallan, Tyyne osaa astua jämptisti esiin ja olla lempeällä tavalla järkkymätön. 

Itse tunnistan hyvin sekä Pirjon ja Tyynen että niiden kuvaukset - eikä osuvampia kuvauksia olisi voinut mielestäni antaa. Pirjon ja Tyynen taistelu on kuvattu teoksessa mielestäni hyvin. 

Teos käsittelee useita eri teemoja, kuten työelämää, ystävyyttä, parisuhdetta ja naiseutta ja pohtii hyvin yhteiskunnallisesta näkökulmasta sitä, kuinka sisäiset Pirjomme ja Tyynemme ovat mahdollisesti muotoutuneet aikojen saatossa. 

Teos tuo esiin mielenkiintoisia näkökulmia asioihin ja on mielestäni täyttä asiaa. Erityisesti naisten tarpeet työelämässä ovat itseäni puhuttaneet viime aikoina ja teoksessa onkin hyvin kuvattu sitä, että työelämän rakentuessa miesten ehdoilla, ei se välttämättä sovi naisille. Lisäksi teoksessa on hyviä harjoituksia omaan elämään.

Teoksessa on erittäin paljon asiaa, mikä teki siitä paikoitellen myös hiukan raskaslukuisen. Teoksen lukemiseen kannattaakin varata aikaa, ainakin itse luin sitä kappale kerrallaan, sulatellen ja pohdiskellen sen jälkeen lukemaani. Pirjo ja Tyyne kuitenkin havainnollistavat osuvasti sisäisiä ääniämme ja saa pohtimaan oman Pirjon ja Tyynen taistelua. Kiinnostava teos!

Teos:

Sanna Fäldt ja Sanna Salovuori: Pirjo ja Tyyne - Kesytä sisäiset äänesi. Bazar, 2021.


Lue myös:

Anu Iisakkila: Menolippu mielenrauhaan - kuusi avainta henkiseen hyvinvointiin

Sanna Mämmi: Vapaudu huolista - löydä elämänilo mindfulnessin avulla

Kommentit

Suositut