Kirja-arvostelu: Milly Johnson / Kirsikoita ja joulun taikaa

 *arvostelukappale saatu kustantajalta

Voisiko olla parempaa kuin käpertyä lomalla viltin alle lukemaan hyvän mielen kirjaa? Tähän tarkoitukseen oikein sopiva valinta on Milly Johnsonin teos Kirsikoita ja joulun taikaa, joka takaa hyvää mieltä, onnea ja myös muutamia kyyneliä. 

Teos alkaa siitä, kun Englannin suurin lumimyrsky vuosikausiin katkaisee useamman matkaajan tien päivää ennen jouluaattoa. Yorkshiren nummien keskellä sijaitseva tyhjänä oleva majatalo pelastaa onneksi useat matkaajat. Lumimyrsky tukkii tiet useaksi päiväksi, eikä matkaa pääse jatkamaan ennen kuin joulunpyhät ovat ohitse. Sekalainen porukka päätyy siis viettämään joulua yhdessä majatalossa, joka on onneksi oikea aarreaitta, sillä komerot pursuavat jouluruokaa.

Majataloon päätyy juuri eroamassa oleva aviopari Bridge ja Luke, joiden piti tavata ennen joulua allekirjoittaakseen avioeropaperit. Välit eivät ole kaikkein parhaimmat, mikä näkyy jatkuvana piikittelynä. Yhdessä vietetty aika nostaa kuitenkin hyviäkin muistoja pintaan. 

Mary puolestaan oli kuskina työnantajalleen Jackille, johon hän on salaa rakastunut. Jack ei vain tunnu huomaavan häntä muuten kuin tehokkaana työntekijänä. Tuleeko tähän muutos, kun yhdessä joudutaan olosuhteiden pakosta viettämään aikaa enemmän?

Aviopari Robin ja Charlie olivat matkalla Skotlantiin viettämään ikimuistoista joulua luksusoloihin. Joulu on heille aivan erityinen, mutta nyt he joutuvat tyytymään luksuksen sijaan majatalon antimiin ja seuraan - suunnitelmien muutos ei kuitenkaan ole loppujen lopuksi huono asia.

Kuusikko tulee hyvin toimeen keskenään ja olosuhteiden pakosta he tutustuvat toisiinsa. Uudet ihmiset antavat tuoreita näkökulmia kunkin elämään ja laittavat ajattelemaan asioita uusiksi. Teos yhdistää monta erilaista elämäntarinaa, joihin sattuma vaikuttaa hyvällä tavalla. Tarina ei ole kaikkein yllättävin, mutta kokonaisuudessaan elämänmakuinen hyvän mielen kirja, joka sopii hyvin lomalukemiseksi. 


Teos:

Milly Johnson: Kirsikoita ja joulun taikaa (I Wish It Could Be Christmas Every Day). Bazar, 2021. Suomentanut: Ullamarja Kankaanranta. 


Lue myös:

Jenny Gladwell: Sydämeni lahja

Francesca Hornak: Viikko on pitkä aika

Jenny Fagerlund: 24 pientä ihmettä

Åsa Hellberg: Hotelli FlanagansKommentit

Lähetä kommentti

Suositut