Kirja-arvostelu: Liane Moriarty / Sulje silmäsi ja laske kymmeneen

Liane Moriarty on yksi lempikirjailijoistani, sillä hänellä on taito kirjoittaa vahvoja tarinoita sekä luoda todelta tuntuvia henkilöhahmoja.

Hänen Sulje silmäsi ja laske kymmeneen -teoksensa on takakansitekstin mukaan kolmiodraama pakkomielteisestä rakkaudesta. Teoksen yksi päähenkilöistä, hypnoterapeuttina työskentelevä Ellen, on löytänyt itselleen ihana miehen, Patrickin. 

Patrickilla on kuitenkin salaisuus, joka vainoaa hänen elämäänsä, nimittäin stalkkeri. Stalkkeri on miehen ex-tyttöystävä Saskia, joka seuraa miestä lähes kaikkialle. Saskia seuraa miestä autollaan, ilmestyy samoihin paikkoihin ja Patrickilla on myös aavistus, että Saskia oleskelee Patrickin kotona kun hän ei ole siellä. 

Stalkkeri herättää Ellenin uteliaisuuden ja hän kyselee hänestä paljon. Pian kuitenkin paljastuu, että Ellenhän on jo kyseisen henkilön tavannut ja antanut hänelle tajuamattaan tietoa Patrickin elämästä ja olinpaikoista.

Stalkkerin lisäksi Patrickin menneisyydessä on oikeastaan muutakin. Hänen entinen vaimonsa ja poikansa, Jackin, äiti Colleen on menehtynyt Jackin ollessa pieni. Myös Colleen kummittelee jonkin verran seurustelun taustalla, luonnollisesti. Onko Partick päässyt irti Colleenista? Entä miten Saskia pääsisi irti Patrickista? 

Teos on tarina rakkaudesta ja riippuvuuksista sekä vaikeudesta päästää irti ja mennä eteenpäin elämässä. Moriarty tuo henkilöhahmot tässäkin teoksessaan taitavasti lähelle lukijaa ja saa pohtimaan omaa elämää. 

Teos ei ehkä ole Moriartyn kaikkein tunteikkaimpia ja sykähdyttävimpiä, mutta ihana tarina kuitenkin. Toki jos stalkkeria ajattelisi omalle kohdalle, onhan se myös vähän karmivaa. 


Teos:

Liane Moriarty: Sulje silmäsi ja laske kymmeneen (The Hypnotist's Love Story). WSOY, 2020. Suomentaja: Helen Bützow. 


Lue myös:
Kommentit

Suositut