Kirja-arvostelu: Jill Mansell / Kolme ihanaa asiaa sinusta

*arvostelukappale saatu kustantajalta

Jill Mansellin teos Kolme ihanaa asiaa sinusta on elämänmakuinen ja lämminhenkinen tarina, joka sopii hyvin luettavaksi joululomalle tai talven pimeisiin iltoihin. Se yhdistää kolmen naisen elämät yllättävällä tavalla, joka pitää sisällään elämän ihmeitä, mutta myös surua, sattumia ja jatkuvuutta.Teoksen pääosassa ovat kolme naista: Hallie, Flow ja Tasha. 

Hallie sairastaa Kystistä Fibroosia, vakavaa keuhkotautia. Sairaus rajoittaa Hallien elämää ja tuo kuoleman varjon jokaiseen päivään. Ystäviensä avustamana Hallie kuitenkin viettää ihanaa aikaa odottaen samalla keuhkosiirrännäistä. Ystävilleen Hallie ei kuitenkaan ole kertonut rakastumisestaan omaan lääkärinsä Lukeen, mutta ovatko tunteet molemminpuoliset?

Ihmeellisten sattumusten kautta Tasha löytää elämäänsä täydellisen miehen, joka on kuitenkin rauhallisen Tashan vastakohta. Extreme-seikkailua harrastava mies kaipaa adrenaliiniryöppynsä, vaikka Tashaa tämä kauhistuttaa. Onko suhde vuosisadan rakkaustarina vai täysi floppi?

Myös Flow on löytänyt elämäänsä miehen, mutta saakin riesakseen miehen ärsyttävän siskon. Sisko tekee kaikkensa suhteen epäonnistumiseksi, kunnes kohtalo päättää sekoittaa pakan täydellisesti. 

Pakko myöntää, että tämän kirjan loppupuoli yllätti minut täysin. En odottanut naisten polkujen risteävän niinkuin ne toisiinsa kietoutuivat. Alkupuoli teoksesta oli hyvin kevyttä viihdettä, rakkautta ja kivoja hetkiä, kun taas loppupuolella kohtalo puuttui peliin niin hyvässä kuin pahassa. Elämästä kun ei koskaan tiedä. 

Teoksessa on paljon hyvin kirjoitettuja kohtia, joissa eli mukana. Se on sekoitus lämminhenkistä tarinaa ja elämän yllättäviä kohtaloita. Suosittelen!


Teos:

Jill Mansell: Kolme ihanaa asiaa sinusta (Three Amazing Things About You). Bazar, 2021. Suomentanut: Pirjo Ruti. 


Lue myös: 

Jill Mansell: Kaikki alkoi salaisuudesta

Beth O'Leary: Vaihtokauppa

Clare Pooley: Totuushaaste

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut