Kirja-arvostelu: Jenny Gladwell / Sydämeni lahja

Valitsen välillä kirjoja lukuun puhtaasti kansikuvan perusteella. Tällä kertaa ihastuin Jenny Gladwellin Sydämeni lahja -teoksen jouluiseen kanteen ja odotin ihanaa joulutunnelmaista tarinaa. Pakko myöntää, että tarina oli hienoinen pettymys - sellainen perushyvä, jossa on hyviä kohtia, mutta joka ei tempaise tunteella mukaansa.   

Teos kertoo Lontoolaisesta toimittajasta, Janesta, jolla on epäonnea rakkaudessa. Juuri jätetyksi tullut Jane pääsee kuitenkin juttukeikalle Norjan luksusmatkakohteisiin, mikä tuo hänelle sopivan irtioton mönkään menneen suhteen murehtimisesta. 

Juttukeikalla on mukana bloggaajia, muita toimittajia sekä valokuvaaja Ben. Lisäksi mukaan tulee yllättäen naistenmiehenä tunnettu julkkis Philip, joka viekin nopeasti Janen huomion.

Juttukeikalla on paljon järjestettyä jouluista ohjelmaa sekä juhlimista, mutta päätapahtumana on perinteinen joulukuusen kaato. Joulukuusi valitaan tarkoin ja annetaan perinteen mukaisesti lahjaksi Briteille. Perinne juontaa juurensa sotien aikaan ja mukana kuusen kaadossa onkin tunnettu norjalainen sotasankari Thomas. 

Eräänä iltana Thomas kutsuu Janen luokseen ja pyytää häneltä erikoista palvelusta. Janen olisi haettava eräästä mökistä Thomasille suunnatut sodanaikaiset rakkauskirjeet. Jane suostuu pyyntöön ja uteliaana lähtee selvittämään Thomasin rakkauskirjeihin piilevää menneisyyttä. Lopulta kaikki ei ole kuitenkaan sitä miltä näyttää, mutta saako Jane totuuden selville? Entä miten hänen oman rakkauselämänsä käy?

Kokonaisuudessaan teoksessa on paljon hyvää ja monia hyviä kohtia sekä kommelluksia. Tarina oli kuitenkin vähän kankea, eivätkä tapahtuvat vaikuttaneet kovin luonnollisilta. Esimerkiksi kirjeiden hakureissu oli hiukan ontuvasti kirjoitettu. Teoksen pelasti kuitenkin yllättävä loppu, kirjeiden salaisuus. Ja no, ehkä myös Janen rakkauselämän uusi käänne. 

Teos:

Jenny Gladwell: Sydämeni lahja (A Gift in December). Otava, 2020. Suomentaja: Aura Nurmi.


Lue myös:

Liane Moriarty: Viimeinen vuosipäivä

Clare Pooley: Totuushaaste

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti