Joulukuun TOP 3

Joulukuussa tuli luettua useampia jouluteemaisia teoksia, mutta kuitenkin suosikeiksini nousivat tällä kertaa aivan muun aiheiset teokset. Pidin kuitenkin erityisesti Francesca Hornakin teoksesta "Viikko on pitkä aika", joka sijoittuu joulun aikaan sekin. Dekkareista luin kaksi uusinta Jessica Fellowesin Mitford-sarjaan kuuluvaa teosta, mutta suosikkini on edelleen kirjasarjan toinen osa "Nuori, kaunis ja kuollut", jonka arvostelu löytyy marraskuulta.

Mukaan mahtui myös lempikirjailijoitani, kuten Liane Moriarty ja Jojo Moyes. Tällä kertaa kuun ykköskirja oli kuitenkin ehdottomasti Lucinda Rileyn Vaarallinen kirje, jossa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Alta löydät valintani kuukauden kolmasta parhaasta kirjasta!


1. Lucinda Riley: Vaarallinen kirje (Bazar, 2021)

Tarina alkaa siitä, kun journalisti Joanna passitetaan juttukeikalle kuuluisan näyttelijän, Sir James Harrisonin, hautajaisiin. Kesken hautajaisten hänen vieressään istuvan vanhan naisen vointi heikkenee ja Joanna joutuu saattamaan hänet kotiinsa. Pian kohtaamisen jälkeen Joanna saa naiselta postia. Nainen ilmoittaa haluavansa kertoa tarinansa Joannalle, mutta varoittaa Joannaa tutkimisen olevan vaarallista. Kun Joanna saapuu naisen luo, nainen on jo kuollut. Joanna vaistoaa kuolemassa jotain outoa ja alkaa tutkia sitä sekä saapunutta kirjettä, varoituksesta huolimatta. 

Tästä alkaakin aikamoinen vyyhti, mikä vie Joannan vaarallisiin tilanteisiin sekä rakkauden pyörteisiin. Mikä salaisuus on niin iso, että sitä suojellaan jopa tappamalla kaikki salaisuudesta vihjaavat? Vaarallisten tilanteiden lisäksi teos on kaunis kertomus rakkaudesta ja ystävyydestä. Lucinda Riley on todella taitava tarinankertoja, enkä muista, että 17 tuntia äänikirjaa olisi koskaan mennyt näin nopeasti.

>> Lue koko arvostelu täältä

2. Minna Martin: Saa jännittää - jännittäminen voimavarana (Kirjapaja, 2021)

Tämä on erittäin hyvä teos kaikille jännittäjille ja erityisesti siitä kärsiville. Teos käsittelee jännittämistä monipuolisesti sekä kertoo vinkkejä myös siihen, kuinka tukea jännittävää lasta. 

Teoksessa Martin kertoo muun muassa yleisiä reaktioita ja tilanteita jännittämiseen liittyen. Hän kysyy myös mielestäni ajankohtaisesti kulttuuristamme, saako kulttuurissamme jännittää? Jännittäminen on täysin luonnollista ja myös uusiin asioihin sopeutuminen vie aikaa. Tälle ei kuitenkaan aina tunnu olevan tilaa. Asioihin tulisi Martinin mukaan altistuu pikku hiljaa ja pienen askelin, ei hypätä suoraan syvään päähän, vaikkapa esiintymisessä. 

Lisäksi teoksesta löytyy harjoitteita sekä vinkkejä rauhoittumiseen. Suosittelen tutustumaan! 

>> Lue koko arvostelu täältä

3. Åsa Hellberg: Hotelli Flanagans (Bazar, 2020)

Lontoolaiseen luksushotelliin sijoittuvan trilogian ensimmäisessä osassa tutustutaan erityisesti vahvoihin naishahmoihin, juonitteluihin ja yllättäviin käänteisiin. 

Teoksen päähenkilönä on Linda Lansing, joka perii isänsä yllättävän poismenon jälkeen hänen Lontoon hotellinsa pääomistajuuden. On vuosi 1949 ja nuoresta, vasta 21- vuotiaasta, Lindasta tulee yksi aikakauden harvoista naisjohtajista, joka yrittää nyt epätoivoisesti pelastaa hotellin taloudellisista vaikeuksista. Tehtävää eivät valitettavasti helpota Lindan häikäilemättömät serkut, Laurence ja Sebastian, jotka hamuilevat hotellia itselleen. 

Tukea Linda saa isoäidiltään, mutta todellinen onnenpotku on hänen ystävystymisensä viekkaan, mutta lojaalin Maryn kanssa, joka tuntee seurapiirit ja heidän tapansa. Teoksessa päästään seuraamaan myös esimerkiksi hotellin nuorten työntekijöiden Elinorin ja Emman elämää. 

Viihdyttävän tarinan lisäksi teos on hyvä kuvaus sotien jälkeisestä ajasta, naisten asemasta ja rotukysymyksistä, mutta mahtuu mukaan myös ystävyyttä, rakkautta ja draamaa. 

>> Lue koko arvostelu täältä


Kommentit

Suositut