Kirja-arvostelu: Sophie Kinsella / Muistatko minut?

Sophie Kinsellasta on tullut itselleni sellainen varma hyvän mielen kirjailija, jonka kirjoja on mukava lukea, kun ei jaksa ajatella mitään. Tällä kertaa löysin kirjastosta hänen teoksensa Muistatko minut?, mikä on ehdottomasti paras teos, jonka olen Kinsellalta lukenut. 

Teos kertoo vähän alle kolmekymppisestä Lexistä, joka herää sairaalasta auto-onnettomuuden jälkeen. On kuitenkin jo vuosi 2007, mutta Lexin viimeiset muistikuvat ovat vuodelta 2004. 

Näiden kolmen vuoden aikana Lexin elämä on mullistunut täysin. Hämmästyksekseen hänellä on laitetut kynnet ja hiukset, timmi kroppa, hyvin hoidetut hampaat sekä kalliit vaatteet ja laukku. Hämmästystä lisää se, hän on mennyt naimisiin ja asuu ökykalliissa talossa. Hän on ajanut kolarinsa kalliilla autollaan, vaikkei Lexi edes tiennyt osaavansa ajaa autoa. Lisäksi hänellä on vaativa työ kaikkien entisten pomojensa pomona. 

Lexi ei tunne nykyisestä elämästään oikeastaan muita kuin äitinsä ja pikkusiskonsa. Hänen vanhat ystävänsä eivät jostain syystä puhu hänelle. Lexi lähteekin selvittämään, mitä hänelle on kolmessa vuodessa oikein tapahtunut ja ennen kaikkea - mikä sai hänet muuttamaan ulkonäkönsä ja pyrkimään vauhdilla eteenpäin urallaan?

Alkuun vaikuttaa siltä, että Lexi on herännyt unelmaelämäänsä. Elämästä ja siitä, keneksi Lexi itse on kolmessa vuodessa tullut, alkaa kuitenkin pikku hiljaa paljastua myös ei niin miellyttäviä totuuksia. Lexi joutuu myös pohtimaan, voiko rakastua uudestaan tuntemattomaan aviomieheensä ja osaako hän elää uudessa elämässään, jota ei tunnista omakseen? 

Vastaukset kysymyksiin löytyy yllättävän paljastuksen myötä ja yllättävältä ihmiseltä, mutta huijaako joku muistinsa menettänyttä Lexiä? Sitä usea ainakin yrittää, toiset hyväntahtoisesti, toiset juonien.

Kokonaisuudessaan teos oli hauska ja sen huumori upposi minuun. Lukaisin teoksen aika nopeasti, sillä se koukutti ja toi hymyn huulille. Suosittelen! 

Teos: 

Sophie Kinsella: Muistatko minut? (Remember me?). WSOY, 2009. Suomentanut: Kaisa Kattelus. 


Lue myös: 

Sophie Kinsella: Tavataanko oikeasti?

Clare Pooley: Totuushaaste

Beth O'Leary: VaihtokauppaKommentit

Suositut