Kirja-arvostelu: Kevin Kwan / Ökyrikkaiden ongelmia

Kevin Kwanin Ökyrikkaiden ongelmia on kirjasarjan kolmas osa. Sarjan ensimmäisen osan arvostelun löydät täältä ja toisen osan täältä. Kolmannessa osassa överiyteen on jo tottunut, eikä miljardit kuulosta enää miltään. Sarja jatkuu tuttuun tapaan rahan, ruuan ja skandaalien parissa, mutta mukana on myös pieni ripaus inhimillisyyttä. 

Kolmas osa alkaa siitä, kun isoäiti saa sairaskohtauksen ja joutuu vuoteenomaksi. Tämä saa sukulaiset lentämään samantien Singaporeen katsomaan isoäitiä ja havittelemaan perintöä. Erään juonittelevan tietolähteen mukaan Nick ei ole tervetullut taloon, mutta ennen kuolemaa Nick ehtii onneksi isoäitinsä nähdä. 

Lopulta isoäidin aika on koittanut, minkä jälkeen koittaa vuoden suurin seurapiiritapahtuma - hautajaiset. Ja päivän kuumin puheenaihe on tietysti: kuka perii isoäidin talon? 

Niin perinnönjakotilaisuudessa kuin sen jälkeen koetaan yllätyksiä, kun isoäidin menneisyydestä paljastuu ennenkuulumattomia asioita. 

Teoksessa myös Astrid on jälleen isossa roolissa. Hän on aiheuttanut kohuotsikoita seurustelemalla Charlien kanssa avioeron ollessa vireillä. Isoäiti tuntuu olevan ainoa, joka tämän hyväksyy. Skandaali paisuu kuitenkin uusiin mittoihin, mikä saa Astridin katoamaan. 

Kitty puolestaan pyrkii edelleen eteenpäin kohti suosittuna seurapiirirouvana olemista. Hän on vaihtanu miestä ja kilpailee nyt hänen tytärpuolensa kanssa suosiosta. Kittystä on muodostunut yksi lempihahmoistani ja tässä teoksessa hän jopa hiukan yllättää järkevyydellään.

Tämä kirjasarja ei varmasti ole kaikkien mieleen, mutta kaikessa älyttömyydessään se on vienyt minut mennessään. Hauskaa vaihtelua!


Teos:

Kevin Kwan: Ökyrikkaiden ongelmia (Rich people problems). Otava, 2021. Suomentanut: Jaana Iso-Markku. 

Kuunneltu Suplasta. Äänikirjan kesto: 16 h 55 min. Lukija: Saara Lehtonen.


Lue myös:

Sophie Kinsella: Muistatko minut?

Liane Moriarty: Nainen joka unohti


Kommentit

Suositut