Kirja-arvostelu: Kevin Kwan / Ökyrikkaat aasialaiset

Suplasta valikoitui kuunteluun tällä kertaa itselleni entuudestaan tuntematon Kevin Kwan ja hänen teoksensa Ökyrikkaat aasialaiset. Kyseessä on trilogian ensimmäinen osa. Tämä kirja sopii mielestäni hyvin juorujen ystäville, kuten itselleni, eli vei kyllä täysin mukanaan - kaikessa överiydessään.

Kirjan päähenkilöinä ovat newyorkilainen Rachel ja hänen poikaystävänsä Nicholas Young. Nicholas on kertonut parin vuoden seurustelun aikana perheestään hyvin vähän Rachelille, mutta nyt hän kutsuu Rachelin ystävänsä häihin kotimaahansa Singaporeen. Rachel suostuu, muttei tiedäkään mikä häntä odottaa. 

Erityisesti Nicholas on jättänyt kertomatta, että hänen sukunsa on rikas - siis upporikas, jonka perijä Nicholas on. Myös lähes kaikki Nicholasin sukulaiset ja ystävät tuntuvat olevan miljardöörejä. Rachelin kuulemat keskustelut koskevatkin lähinnä sitä, kuka on ostanut uusimman lentokoneen, tienannut asuntokaupoilla tai mitä merkkivaatteita kullakin on päällään. Nicholasin ystävän häätkin ovat maksaneet vaatimattomat 40 miljoonaa. 

Rachel on uudenlaisessa maailmassa ihmeissään ja lähtee uteliaana selvittämään, keitä nämä ihmiset oikein ovat? Ottaessaan selvää suvusta ja Nicholasin ystävistä, Rachel kuulee mitä makeimpia juoruja ja kommelluksia kunkin toilailuista. Kirja on todella överi - polttareita lennetään viettämään yksityissaarelle, turhautumiseen voi ostaa puolen miljoonan korvakorut, vaikkei niistä edes pitäisi, ja hotelli ostetaan itselle kun siellä ei saada muuten hyvää kohtelua.

Mukana on myös jonkin verran inhimillisyyttä - yltäkylläisyys ei takaa hyvinvointia ja onnellista avioliittoa. Lisäksi sukuun yrittää jatkuvasti tulla rahan perässä juoksijoita ja Nicholasin suku onkin vetäytynyt omiin oloihinsa ja on tarkka siitä, keitä sukuun otetaan. Tämä ei tiedäkään hyvää syyniin joutuvalle Rachelille.

Suku ja erityisesti Nicholasin äiti on tarkka siitä, kenen kanssa hänen poikansa saa seurustella. Rachel kohtaakin paljon ennakkoluuloja sekä häneen kohdistuvia juoruja ja ilkeyksiä. Rachel ei myöskään voinut aavistaa, kuinka tavoiteltu poikamies hänen Nicholasinsa on - ja osa tytöistä tuntuu haluavan keinoja kaihtamatta rouva Youngiksi.

Rachelin taustoja tutkimaan palkataan myös yksityisetsivä, mikä löytää Rachelista tietoja, joita Rachel ei itsekään tiedä. Muuttaako nämä tiedot Rachelin elämän? Miten käy Rachelin ja Nicholasin suhteen tässä hullunmyllyssä? 

Kaikessa överiydessään teos oli mukaansa tempaava ja viihdyttävä. Aion kuunnella muutkin osat tähän heti perään, sillä jäin odottamaan miten tarina jatkuu. Suosittelen kaikille juorujen ystäville!


Teos:

Kevin Kwan: Ökyrikkaat aasialaiset (Crazy rich Asians). Otava, 2019. Suomentaja: Jaana Iso-Markku. Äänikirjan lukija: Maija Lang. Äänikirjan kesto: 16 h 41 min. Kuunneltu Suplasta. 


Lue myös:

Sophie Kinsella: Muistatko minut?

Clare Pooley: TotuushaasteKommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: