Kirja-arvostelu: Kevin Kwan / Ökyrikas tyttöystävä

Kevin Kwanin kirjasarja ökyrikkaista aasialaisista jatkuu. Kirjasarjan ensimmäisen osan arvostelun löydät täältä, mikäli et ole sitä vielä lukenut. Suosittelen aloittamaan ykkösosasta. Nyt kuuntelin sarjan toisen kirjan Ökyrikas tyttöystävä, jossa tarina saa jatkoa yhtä överinä kuin ykkösessäkin.

Tässä teoksessa Rachel ja Nick ovat vihdoin suunnittelemassa häitään. Ykkösosassa tapahtuneiden erimielisyyksien vuoksi Nickin äitiä, Eleanoria, ei ole kutsuttu mukaan, mutta kyllähän hän löytää tiensä paikan päälle. Ja Eleanorilla on isoja uutisia - hän on vihdoin löytänyt Rachelin isän. Paljastuu ensinnäkin, että myös Rachelin isä on ökyrikas ja toisekseen, Rachelilla on myös veli. 

Teoksessa isossa osassa onkin juuri Rachelin veli sekä hänen julkkistyttöystävänsä. Rachel pääsee tutustumaan heihin ja heidän elämäntapaansa, jossa rahaa käytetään surutta monen päivän shoppailureissuilla sekä isoihin bileisiin. Erityisesti naiset shoppailevat ja miesten rahojen kohteena ovat autot sekä laittomat kilpa-ajot, joihin liittyy myös paljon varjeltuja salaisuuksia. 

Mukana on myös paljon tuttuja ensimmäisestä kirjoista. Astridin elämä on aina vähän myllerryksessä ja tätä seurataan paljon. Tämän teoksen hauskinta antia on Kitty, joka on turmellut oman maineensa pahasti, muttei tajua sitä kuitenkaan itse. 

Tämä kirjasarjan toinen osa jatkuu hyvin samantyylisenä kuin ykkönenkin oli, eli jos tykkäsit siitä, jatka ihmeessä tähän kirjaan. 


Teos: 

Kevin Kwan: Ökyrikas tyttöystävä (Crazy rich girlfriend). Otava, 2020. Suomentanut: Jaana Iso-Markku. Kuunneltu Suplasta. Äänikirjan lukija: Saara Lehtonen. Äänikirjan kesto: 15 h 24 min.

Kommentit

Katsotuimmat:

Katso myös: