Kirja-arvostelu: Jojo Moyes / Kerro minulle jotain hyvää

Jojo Moyes lukeutuu  ehdottomasti lempikirjailijoihini. Jos et ole vielä hänen teoksiaan lukenut, niin vahva suositus aloittamiselle! Bongasin kirjastosta hänen supersuositun teoksensa Kerro minulle jotain hyvää ja tajusin heti kirjan aloittaessani, että olenhan tämän lukenut aiemminkin. Teos on kuitenkin niin koskettava, että sen voi lukea vaikka kuinka monta kertaa. 

Kirjan toisena päähenkilönä on Louisa, joka menettää teoksen alussa työpaikkansa kahvilassa, kahvilan omistajan sulkiessa kahvilan. Louisan perhe on melko köyhä ja hän tarvitsee epätoivoisesti työtä pystyäkseen auttamaan perheensä kuluissa. 

Louisa löytää työn neliraajahalvaantuneen Willin henkilökohtaisena avustajana. Aikaisemmin villiä ja vapaata elämää viettänyt 35-vuotias Will, ei ole sopeutunut elämäänsä pyörätuolissa, eikä hän ole helpoin hoidettava. 

Melko pian Louisalle paljastuu, miksi hänet on palkattu vain 6 kuukaudeksi. Will haluaa päättää oman elämänsä, sillä hän ei koe sen olevan enää elämisen arvoista. Louisa ottaa asiakseen tehdä kaikkensa saadakseen Willin muuttamaan mielensä. Samalla Louisa itse löytää sisäisen vahvuutensa ja seikkailijansa, aikaisemmin hän ei tehnyt muuta, kuin luki illat kirjoja kotona vailla kunnianhimoa. 

Kokonaisuudessaan tarina on koskettava ja ihana - se kertoo rakkaudesta ja saa pohtimaan, millä elämässä on oikeasti merkitystä. Will saa Louisan elämään, vaikka itse tahtoo kuolla. Tarina on samalla onnellinen ja erittäin surullinen, varaudu siis kyyneliin. Suosittelen lukemaan!

Teos:

Jojo Moyes: Kerro minulle jotain hyvää (Me Before You). Gummerus, 2016. Suomentanut: Heli Naski. 


Lue myös:

Elizabeth Adler: Talo Amalfissa

Jojo Moyes: Yömusiikkia

Liane Moriarty: Viimeinen vuosipäivä

Liane Moriarty: Nainen joka unohti

Kommentit

Suositut