Kirja-arvostelu: Jessica Fellowes / Nuori, kaunis ja kuollut

 

Nuori, kaunis ja kuollut on Jessica Fellowesin kirjasarjan toinen osa. Ensimmäisen osan, Mitfordin murhat, arvostelun löydät täältä. Kannattaa ehdottomasti lukaista sekin, mutta sarjan voi mielestäni aloittaa myös tästä kirjasta halutessaan.

Kirjasarja pohjautuu osittain oikeisiin tapahtumiin ja henkilöihin, vaikkakin itse tarina on fiktiivinen. Se sijoittuu 1920-luvulle ja sen keskuudessa on erityisesi silloin elänyt Mitfordin perhe. 

Tässä osassa Mitfordin perheen esikoinen Nancy ystävineen päättää järjestää Nancyn siskon Pamelan syntymäpäiville perinteisen aarteenmetsästysleikin. Aarteenmetsästys saa kuitenkin ikävän käänteen, kun yksi etsijöistä löytyy kuolleena. 

Syylliseksi todetaan pian palvelustyttö Dulcie, joka löytyy ruumiin viereltä taskut täynnä varastettuja koruja. Dulcie myöntää varkauden, muttei murhaa. Syyllisen löydyttyä poliisi lopettaa etsinnät nopeasti. 

Mitdfordin perheen lapsentyttö Louisa ei kuitenkaan usko Dulcien syyllisyyteen vaan lähtee penkomaan asiaa. Hän sotkeutuukin aikamoiseen liemeen, sillä Dulcie kuuluu pahamaineisen rosvon Alice Diamondin porukkaan. Apua ja tukena Louisalla on jälleen konstaapeliksi edennyt, ykköosassa junapoliisina toiminut, Guy. Guy tekee jälleen tahollaan aktiivisesti omia tutkimuksiaan ja on päättänyt saada kiinni Alice Diamondin apulaisineen. Liittyvätkö murha ja varkaudet yhteen? Ja kuka onkaan murhaaja?

Tämä kakkososa oli oikeastaan parempi kuin kirjasarja ensimmäinen osa. Ensimmäisessä osassa oli paljon kerrontaa henkilöistä ja heidän arjestaan, jotka oli nyt jätetty pois ja päästiin keskittymään itse tarinaan. Vain se oli pettymys, ettei murhaajasta saanut hirveästi mitään johtolankoja, ennen kuin kirjan loppupuolella. 

Tarina oli kuitenkin hyvä ja jäin siihen täysin koukkuun. Tämä oli kirja, joka piti lukea lähes yhdellä istumalla. Mielestäni on aina ihana löytää tällaisia vanhanajan hyviä murhamysteereitä, joissa ei ole liikaa mässäilty väkivallalla, kuten vaikkapa pohjoismaisissa rikostarinoissa. 

Kirjasarjasta on jo julkaistu kaksi seuraavaa teosta, nekin aion ehdottomasti lukea!

Teos:

Jessica Fellows: Nuori, kaunis ja kuollut (Bright Young Dead). Otava, 2019. Suomentanut: Oona Nyström. 

Kommentit

Suositut