Kirja-arvostelu: Cathy Kelly / Kaikki alkoi Pariisista

Olen lukenut Cathy Kellyn teoksia paljon nuoruudessani, mutta viime vuosina hän on unohtunut minulta. Kelly on kyllä aivan loistava kirjailija ja pitääkin lueskella jälleen hänen teoksiaan ahkerammin. Nyt nappasin kirjastosta matkaan hänen ihanan teoksensa Kaikki alkoi Pariisista.

Teos alkaa siitä, kun Michael kosii Katya Eiffel-tornin huipulla ja Katy sanoo kyllä. Tähän ei varsinaisesti liity erityistä draamaa, mutta tulevat häät saavat aikaan paljon kuhinaa ja erityisesti ympärillä olevat läheiset alkavat pohtia omaa elämäänsä. 

Mukana on paljon erilaisia henkilöhahmoja ja heidän tarinoitaan.
Katyn morsiusneito Leila kaipaa aviomiestään, joka jätti hänet toisen naisen takia. Leilan sisko Susan on yksinhuoltajaäiti, joka on väsynyt kaikesta huolehtimiseen. Leilan ja Susanin äiti on joutunut onnettomuuteen ja Leila palaa kotiseudulleen auttamaan Susania äidin hoitamisessa. Juonenkäänteiden myötä jokaisen oma elämä saa käänteitä myönteisempään suuntana.

Katyn vanhemmat Howard ja Birdie puolestaan ovat omalaatuinen pariskunta. Howard on rikas ja mahtaileva, Birdie puolestaan alistuva vaimo, joka haluaa pitää miehensä tyytyväisenä. Pinnan alta alkaa kuitenkin paljastua salaisuuksia ja molempien todellista luonnetta. 

Michaelin vanhemmat Grace ja Stephen ovat eronneet ja Stephenilla on uusi nainen, Julia. Tapahtumat saavat kuitenkin aikaa muutoksia suhteisiin ja aikaa myöten paljastuu, mitä kukin oikeasti haluaa elämältään.

Lisäksi mukana  isossa osassa on kakkujen tekijän leski Vonnien tarina, joka on löytänyt itselleen uuden miehen, Ryanin, mutta kuvio on monimutkainen ja aiheuttaa päänvaivaa. Erityisesti Ryan ex-vaimo osaa laittaa kapuloita rattaisiin. 

Kokonaisuudessaan teoksessa on monta ihanaa elämäntarinaa. Kelly on erittäin hyvä tarinankertoja ja asiat menevät jouhevasti eteenpäin. Sanoisinkin, että tämä on oikein ihana kirja - tunteikas ja elämänmakuinen. Sopii hyvän mielen etsijöille. 


Teos:

Cathy Kelly: Kaikki alkoi Pariisista. Gummerus Kustannus Oy, 2015. Suomentanut: Satu Leveelahti.


Saattaisit tykätä myös:

Clare Pooley: Totuushaaste

Cecelia Ahern: Ihmemaa

Jojo Moyes: Yömusiikkia

Liane Moriarty: Viimeinen vuosipäiväKommentit

Suositut