Kirja-arvostelu: Sanna Mämmi / Vapaudu huolista - Löydä elämänilo mindfulnessin avulla

Kuuntelin Suplasta Sanna Mämmin teoksen Vapaudu huolista - Löydä elämänilo mindfulnessin avulla. Henkilökohtaisesti olen ollut viime aikoina kiinnostunut joogasta, meditaatiosta ja mindfulnessista, joten teos vaikutti mielenkiintoiselta - ja sitä se olikin.

Teos esittelee mindfulnessin hyötyjä ja sen mullistavaa vaikutusta elämään pääosin Mämmin omakohtaisten kokemusta kautta. On lohduttavaa kuulla, ettei hänenkään tiensä ole ollut täydellinen, eikä mindfulness ja rauha ole tullut hänen elämäänsä kerta heitolla. Asioita opitaan pikku hiljaa ja muutos on hidas, mutta mahdollinen ja antoisa. 

Teos antaa paljon tietoa erilaisesta mindfulness-harjoittelusta ja myös joogasta. Teoksen lopussa on myös hyviä harjoituksia kokeiltavaksi. 

Välillä kirjoitustyyli särähtää korvaan. Se antaa liiankin varman kuvan siitä, että kun teet näin, niin saat tämän. 

Pääosin teos on  kuitenkin kirjoitettu hyvin ymmärtäväisesti, myötätuntoisesti ja opettavaisesti. Tiedän tasan tarkkaan mistä Mämmi puhuu, kun hän kirjoittaa esimerkiksi mielen kiirehtimisestä. Ironista ehkä, mutta huomasin sen myös usein tätä kirjaa kuunnellessa. Mämmi lukee äänikirjaa hyvin hitaalla ja rauhallisella äänellä ja huomasin usein, että mieleni halusi kiristää tahtia. Hoputtaa, että Mämmi lukisi hiukan nopeammin. Tämä olikin ehkä jo ensimmäinen oppituntini mindfulnessin maailmaan? 

Teos esittelee kuitenkin mindfulnessin positiivisia vaikutuksia kokonaisvaltaisesti ja monipuolisesti. Se herättää pohtimaan omaa elämää ja omia toimintamalleja. Suosittelenkin kirjaa kaikille rauhallisemmasta elämästä haaveileville. 

Teos:

Sanna Mämmi: Vapaudu huolista - Löydä elämänilo mindfulnessin avulla. WSOY, 2019. Kuunneltu Suplasta. Äänikirjan lukija: Sanna Mämmi. Kesto 7 h 39 min. Julkaistu Suplassa 2.4.2019. 

Kommentit

Suositut