Kirja-arvostelu: Nicolas Barreau / Pienten ihmeiden kahvila

Nicolas Barreaun teos Pienten ihmeiden kahvila nousi esiin monissa suosituksissa, joten päätin ottaa sen lukuun. 

Teos kertoo Nellystä, ujosta ja hyväntahtoisesta opiskelijatytöstä, joka kohtaa sydänsuruja Pariisissa. Sydänsuruja potiessaan Nelly löytää jo edesmenneen isoäitinsä kirjan, jossa on salaperäinen viesti. Nelly matkustaa viestin perässä Venetsiaan ja antautuu yllättäville seikkailuille.

Tarina on kokonaisuudessaan ihana, mutta toisaalta monin paikoin erittäin hutera. Teoksen alussa olin hiukan ihmeissäni. Tarina ei oikein tunnu lähtevän liikkeelle, vaan tuntuu vähän pröystäilevältä. Nelly työstää Pariisissa filosofian graduaan, jonka käsittelyä olisi mielestäni teoksessa voinut jättää vähemmälle.

Sitten tarina lähti liikkeelle ja matka Venetsiaan alkaa. Tarina on täynnä outoja ja ihmeellisiä sattumia, joita tosi elämässä harvoin tapahtuisi. Nelly itse uskoo ihmeisiin ja merkkeihin ja niitä toden totta teoksessa osuu kohdalle. 

Teoksessa on kuitenkin useampi ihana rakkaustarina, jotka lämmittävät mieltä. Isoäidin salaisen viestin selviäminen sekä Nellyn oman rakkauselämän koukerot luovat pohjan hyvälle tarinalle. Muutamilla parannuksilla siitä olisi saanut loistavan.

Teos on kokonaisuudessaan viihdyttävä ja romanttinen, niille jotka uskovat ihmeisiin. 

 Teos:


Nicolas Barreau: Pienten ihmeiden kahvila (Das Café der kleinen Wunder). Tammi, 2020. Suomentaja: Kristiina Vaara.

Kommentit

Suositut