Kirja-arvostelu: Frida Skybäck / Kirjakauppa Thamesin varrella

Kuuntelin Suplasta Frida Skybäckin teoksen Kirjakauppa Thamesin varrella, mikä on lämminhenkinen tarina ruotsalaisesta Charlottesta. 

Tarina alkaa siitä, kun Charlotte perii tuntemattoman tätinsä, Saaran, talon ja kirjakaupan Lontoosta. Nuorella Charlottella on ruotsisssa oma menestynyt yritys, jota hän on keskittynyt luotsaamaan miehensä yllättävän kuoleman jälkeen. 

Charlotte ei ole koskaan kuullutkaan  jo edesmenneen äitinsä siskosta, Saarasta, mutta matkustaa Lontooseen selvittämään perintöasioita. Paljastuu, että hänen perimänsä kirjakauppa on lähes konkurssin partaalla, mutta sen tunnelma ja lämminhenkinen henkilökunta saavat Charlotten yrittämään vielä pelastaa kirjakaupan. 

Osana juonta on takaumat 80-luvulta Saaran ja Charlotten äidin, Christinan, menneisyydestä. Takaumat valottavat sitä, mikä on johtanut Saaran ja Christinan välirikkoon, ja miksi Charlotte ei ole koskaan kuullut tätinsä olemassa olosta. 

Lontoossa Charlotte löytää kuitenkin paljon tietoa äitinsä menneisyydestä ja vastauksia myös itseään sekä isäänsä koskeviin kysymyksiin. 

Kokonaisuudessaan teos on ihanasti kirjoitettu, lämmin tarina, jota oli mukava kuunnella. Salaisuudet paljastuvat pikku hiljaa samaa vauhtia kun Charlotte tutustuu kirjojen maailmaan. Mukaan on saatu myös hiukan rakkautta ja suhdedraamaa sekä itsensä ylittämistä ja ihania onnistumisen kokemuksia.

Suosittelen!


Teos: 

Frida Skybäck: Kirjakauppa Thamesin varrella. WSOY, 2021. Suomentanut: Annamari Typpö. Kuunneltu Suplasta. Äänikirjan kertoja: Sanna Majuri. Äänikirjan kesto: 14 h 53 min. Julkaistu Suplassa 4.5.2021. 


Jos innostuit tästä, saattaisit tykätä myös:

Cecelia Ahern: Ihmemaa

Jill Mansell: Kaikki alkoi salaisuudestaEi kommentteja:

Lähetä kommentti