Kirja-arvostelu: Jenny Colgan / Auringonsäteitä ja vuoroveden vaiheita

Löysin jälleen itselleni uuden kirjailijan Jenny Colganin, jonka Auringonsäteitä ja vuoroveden vaiheita  -teokseen tartuin innolla. Löysin vasta kirjan luettuani tiedon, että kirja on trilogian toinen osa. Olisi voinut olla hyvä lukea ensimmäinen osa ensin, sillä en ihan päässyt kiinni tapahtumiin ja henkilöhahmoihin. 

Trilogia kertoo Pollysta, joka asuu nyt - trilogian toisen teoksen alussa -  pienellä saarella, jolta ei vuoroveden noustessa pääse mihinkään ajotien huuhtoutuessa piiloon. Polly on onnellinen ja hän on löytänyt saarelta ystäviä sekä ihanan poikaystävän Hucklen. Polly rakastaa leipomista ja on löytänyt unelmiensa työn saaren leipomossa. 

Sitten alkaa tapahtua. Leipomon omistaja kuolee, eikä Polly tule toimeen uuden omistajan kanssa. Kommellusten seurauksena Polly saa potkut. Poikaystävä Huckle lähtee avuksi veljelleen ja on paljon poissa. Polly joutuukin selviämään yksin miettiessään, miten saada töitä. Saarelle palaa myös leskeksi joutunut Selina, jolle Polly ei uskalla kertoa aikaisemmista tapahtumista Selinan nyt kuolleen miehen kanssa. 

Kokonaisuudessaan teoksessa on ainekset hyvään tarinaan, mutta en oikein lämmennyt Pollyn henkilöhahmolle. Minulle jäi hänestä vähän ruikuttava ja itsekeskeinen kuva. Polly on lahjakas leipuri, mutta hän odottaa, että kaikki rakastavat häntä. 

Suuressa roolissa tarinaa on myös Pollyn lemmikki, lunni nimeltä Niilo, enkä oikein ymmärtänyt, miksi linnusta puhutaan niin paljon. Myös sivuhahmot jäävät vähän vieraiksi. 

Tarina tuntuu ontuvalta, mutten tiedä olisiko siihen auttanut se, että olisi lukenut trilogian ensimmäisen osan ennen tätä. Suositukseni onkin, että lue mieluummin trilogian ensimmäinen osa ja päätä sen jälkeen, jatkatko tähän teokseen.  Ensimmäinen osa on nimeltään "Majakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua".

Teos:

Jenny Colgan: Auringonsäteitä ja vuoroveden vaiheita (Summer at Little Beach Street Bakery). Gummerus kustannus, 2021. Suomentaja: Paula Takio. 


Suosittelen lukemaan:

Cecelia Ahern: Ihmemaa

Clare Pooley: Totuushaaste

Beth O'Leary: VaihtokauppaKommentit

Suositut